Най-добрите места, на които да посрещнем Нова година в Европа

фото кредит: visitmadeira

Най-добрите места, на които да посрещнем Нова година в Европа

фото кредит: visitmadeira
Сподели

Европа е дом на едни от най-екстравагантните новогодишни тържества в света и всяка страна има свой собствен начин за посрещане на Новата година.

Най-хубавото нещо в Европа е голямото разнообразие от дейности през тази специална нощ. От уникални традиции, през диви клубни вечери, до романтични екскурзии – няма начин да не намерите това, което търсите! От огромни фойерверки до по-спокойни празненства на топлите плажове – наистина има за всекиго по нещо.

Днес ще ви предложим списък от най-добрите места, на които да посрещнем Нова година в Европа.

Мадейра, Португалия 

Фото кредит: Madeira Island News

Изживейте една изискана, природна, елегантна и тропическа Нова година на един от най-красивите и слънчеви европейски острови – Мадейра. Eпицентър на празненствата е административният център на острова Фуншал. От началото на декември и чак до Нова година Фуншал е изпълнен с оживени празненства и заразителен празничен дух и енергия.

Всъщност мястото е най-известно именно с грандиозното си посрещане на Нова година. За превъзходството на новогодишните фойерверки в Мадейра говори и фактът, че

ослепителното шоу е печелило няколко пъти наградата „Гинес“

и все още се смята за едно от най-добрите места за посрещане на празника в света.

Марбеля, Испания

Фото кредит: CNN

Ако предпочитате да прекарате Нова година на топло и екзотично място Марбеля, Испания е друг много добър избор, които може да направите. Тук е едно от най-големите струпвания на дизайнерски бутици,

бутици за висша мода, ресторанти със звезди „Мишлен“, 5-звездни хотели,

изключително модерно яхтено пристанище и плаж, обявен за най-красивия плаж в Испания.

Филмови звезди, както и артистични и кралски семейства ежегодно избират Марбея за свое място за почивка, съчетаваща релаксация, слънце, спорт на открито, пазаруване, партита и плаж.

Няма нищо по-хубаво от това да се събудиш в новогодишен слънчев ден близо до морето, да лежиш на шезлонг или хамак, да се наслаждаваш на масаж за детокс след партито.

Единбург, Шотландия

Фото кредит: contini

Новогодишната нощ не е само една в Единбург. Празникът Хогманей продължава цели три дни – от 30 декември до 2 януари. С улични партита, шествия с фенерчета, семейни събития и концерти, събитията завършват с грандиозен спектакъл с фойерверки над Единбургския замък.

Не пропускайте нито едно от тържествата, които се провеждат по време на фестивала. Това е традиционно шотландско събитие, изпълнено с народна музика и традиционни танци. Дрескодът обикновено е такъв, в какъвто ви е най-удобно да танцувате,

но носенето на шотландски килт е силно препоръчително и се цени!

Смелите посетители на партитата пък могат да се справят с махмурлука си, като се гмурнат в хладните води на залива Firth of Forth на 1 януари.

Будва, Черна гора

Фото кредит: furaj.ba

Едно от най-актуалните места за посрещане на Новата година – празненствата на централния площад в Будва продължават четири дни – от 29 декември до 1 януари. Най-популярните форми на забавление са концертите и детските събития, включително рокендрол изпълнители и традиционни симфонични концерти.

Фойерверките в полунощ на 31-ви са спектакъл, който не бива да се пропуска, а умерените температури правят престоя навън през тези специални дни приятен.

Болоня, Италия

Фото кредит: zero.eu

Ако наистина искате да се отървете от изминалата година, отидете в Болоня, Италия. Новогодишните тържества в града се провеждат на един от главните площади в града – Пиаца Маджоре, с музика на живо и празнична украса.

В полунощ обаче няма да видите фойерверки.

Вместо това Болоня празнува, като пали голям “vecchione“ – статуя, изработена специално, за да се запали в нощта на Нова година. Изгарянето представлява отхвърляне на старата година и започване на нова.

Дрезден, Германия 

Фото кредит: The Travel Bible

Ако да се сгреете с чаши горещ глювайн в новогодишната нощ, заобиколени от исторически сгради, в очакване на грандиозно шоу с фойерверки, ви звучи като мечтан начин да прекарате последната вечер на годината, отидете в Дрезден, Германия. Преборете се със студа, като танцувате на музика на живо и хапвате горещи наденички, които да съчетаете с греяното вино на площад Theaterplatz.

Ако пътувате с малки деца, не забравяйте да посетите площада по-рано, за да видите детските фойерверки.

Париж, Франция

Фото кредит: Paris Perfect

Париж е изискана дестинация за новогодишната нощ и е идеален за двойки, които търсят романтично начало на годината. Може да резервирате вечеря на круиз по река Сена. Круизът с впечатляващи гледки към града и интимна атмосфера е чудесен начин да започнете вечерта.

Едни от най-впечатляващите фойерверки в света се провеждат в Париж на Нова година, а

най-доброто място да ги наблюдавате е на Шанз-Елизе,

тъй като шоуто е точно над Триумфалната арка. Най вероятно ще се наложи да дойдете малко по-рано, за да си осигурите място, тъй като това е едно от най-популярните събития в града.

Ако искате да се забавлявате в Париж, посетете кабаретно шоу. Например в известните заведения като Moulin Rouge и Crazy Horse. Ако кабарето не е вашата представа за парти, в Париж има много клубове, в които партитата продължават цяла нощ.

Краков, Полша

Фото кредит: Irish Independent

Напоследък Краков се превърна в едно от най-посещаваните места в новогодишната нощ в Европа. С красивите коледни базари и коледните светлини градът е изпълнен с много празнично настроение навсякъде. В Полша в навечерието на Нова година се организират много открити концерти, а най-големият в Краков ще бъде на Главния пазарен площад.

Тъй като много от празненствата са навън, а зимата в Краков обикновено е доста студена, най-добре е да дойдете подготвени, за да се насладите напълно на преживяването.

Освен на открито, в Краков се организират разнообразни партита по случай Новата година, включително маскарадни, светлинни и джаз партита. Това голямо разнообразие от събития придава на клубната сцена в града уникална атмосфера, която се различава от тази в другите големи европейски градове.

Лондон, Великобритания

Фото кредит: Design Week

Като един от най-големите градове в Европа, в Лондон със сигурност ще намерите разнообразни занимания, независимо дали търсите партита, приятни вечери или фестивали. Един от най-добрите начини да изживеете новогодишната нощ в Лондон е да се отправите към

Зимната страна на чудесата – най-празничното събитие в града.

Разположено в Хайд парк, то е особено подходящо за семейно забавление, тъй като има забавни атракциони, карнавални игри и коледен пазар!

Централна точка на събитията е Южният бряг, където камбаните на Биг Бен възвестяват началото на новата година. В новогодишната нощ хората се държат за ръце и малко преди полунощ пеят класическата песен „Auld Lang Syne“. Печено говеждо месо, ръчно приготвени пайове, бисквитена гъба и каша „Итън“ са все традиционни британски ястия, които задоволяват апетита ви.

Лугано, Швейцария

Фото кредит: Medium

За любителите на спокойствието и красивите природни гледки град Лугано в Швейцария е перфектното място. Ако искате да изживеете една наистина впечатляваща новогодишна нощ, посетете Лугано, най-големия град в Тичино, южния кантон на Швейцария. Тичино е едно от най-добрите места за посещение в страната, ако харесвате възможностите за разходка на открито, каране на ски и снегоходки и малките градове с архитектура, наподобяваща средиземноморската.

Тук можете да се любувате на алпийския пейзаж, носейки тениска, и да се разхождате по крайбрежието на впечатляващото езеро Лугано. Докато дреги места са претъпкани с хора тук царува спокойна атмосфера.

фото кредит корица: visitmadeira

Актуално

Избрано за вас