Лична подводница и декорации от кости на динозавър: Кои са най-луксозните яхти в света?

Снимка: megayacht.news

Лична подводница и декорации от кости на динозавър: Кои са най-луксозните яхти в света?

Снимка: megayacht.news
Сподели

Лято е – време за море и разходка с яхта. След като наскоро ви представихме кои са ТОП 10 дестинациите за плаване по света, сега ви предлагаме една по-различна класация, която ще ви накара да онемеете. Предлагаме ви списък на 10-те най-скъпи яхти (към 2023 г.) Те са собственост на милиардери и са символ на изкуството и високия статут. Насладете им се и вие.

History Supreme

Яхтата струва 4,8 милиарда долара и несъмнено е една от най-скъпите яхти в света. Тя има великолепен вид, тъй като е покрита изцяло с масивно злато. За тази 100-метрова яхта е използвано солидно злато с тегло 10 000 кг. Неин собственик е Робърт Кнок, който е един от най-богатите малайзийци. Тази красива яхта е шедьовър на известния дизайнер от Обединеното кралство Стюарт Хюз.

Най-блестящият аспект в нея е главната спалня, където ще видите прекрасен декор от метеоритни скали и статуя, изградена от истински кости на тиранозавър рекс на стената. В стаята има и стенен аквариум, който е украсен с 68 кг 24-каратово злато, пише yachtiecareers.com.

Streets of Monaco

Стойността му е 1,1 милиарда долара и е свидетелство за красота. На яхтата са изобразени всички известни места в град Монако, като Hotel de Paris, Mote Carlo Casino и Ca Rascasse. Тя разполага и с голям плувен басейн. Яхтата е дълга 500 фута и има много елегантен интериор. Тя е изискано място с общо три етажа. Когато влезете, ви очаква асансьор, който ще ви отведе до просторно офис пространство с дневна, балкони и др. На разположение е и джакузи.

Eclipse

Eclipse е една от най-скъпите яхти, тъй като струва 1,5 милиарда долара. Тя е и втората по големина. Построена е с мисъл, изтънченост и лукс. Яхтата разполага с две хеликоптерни площадки, невероятна дискотечна зала, 24 грандиозни каюти за гости, плувни басейни и джакузита. Eclipse разполага и с плавателен съд за миниподводница, който може да се потопи на около 50 метра под водата. Тази разкошна лодка е на Роман Абрамович – руски милиардер. Тя е изработена от Blohm and Voss.

Снимка: Marchant & Gonta and Richard Seaton
Azzam

Стойността на Azzam е 600 млн. долара. За тази яхта се знае, че е собственост на едно от кралските семейства в ОАЕ. Дизайнът е уникален и сложен, а инженерните решения са поразителни за окото. Тя изглежда луксозно, но това не е всичко; скоростта и гъвкавостта ѝ са впечатляващи. Яхтата прекрасно се плъзга по плитки и топли води. Това елегантно технологично чудо е единствено по рода си.

Dubai

Собственик на тази яхта е Мохамед Рашид ал Мактум. Стойността ѝ е 400 млн. долара и успешно пресъздава истинската същност на разкоша. Разполага с хеликоптерна площадка, басейн с мозаечни подове, различни джакузита и места за слънчеви бани, както и чудесно променящо цвета си стъклено стълбище, което променя цвета си, когато се освети.

Снимка: yacht.the-billionaires-club.com
A+

Собственост е на шейх Мансур бин Зайед Ал Нахаян. A+ има грандиозен външен вид и също толкова голяма скорост с мощния си двигател. Тази невероятна яхта ще ви отведе на пищно пътешествие в големия океан.

Motor Yacht

Моторната яхта е уникална по своя външен вид, тъй като има забележителна прилика с подводница. Тя е построена в сътрудничество с велики умове – архитект Мартин Франсис, дизайнер Филип Старк и занаятчии от Blohm and Voss. Този съвместен шедьовър е собственост на Андрей Мелниченко – руски магнат. Тя струва 440 милиона долара.

Al Said

Ал Саид е на стойност 300 милиона долара и разполага с голяма концертна зала, която може да побере оркестър от 50 души. Твърди се, че е собственост на член на кралското семейство на Оман. Това е една от най-хубавите и елегантно изглеждащи яхти.

Serene

Хората я наричат плаващия дворец по някаква причина. Собственик е Мохамед бин Салман, престолонаследникът на Саудитска Арабия. Нетната стойност на тази яхта е 330 милиона долара. Яхтата е изпълнена с дейности и разполага с парна баня, център за красота „Хамам“, стая за наблюдение,

кино на открито, зала с пиано, дансинг, снежна стая,

плажен клуб и басейн с морска вода. Една от невероятните му функции включва подводно наблюдение на морския живот. Лодката е била наета и от Бил Гейтс за 5 млн. долара на седмица.

Radiant

Стойността на Radiant е 320 млн. долара и е собственост на Абдула ал-Футаим, който е крупен емиратски бизнесмен. Тя разполага с масажен кабинет, плажен клуб, плувен басейн и други.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас