Кои са най-скъпите часовници и кой ги e притежавал

Снимка: GETTY IMAGES

Кои са най-скъпите часовници и кой ги e притежавал

Снимка: GETTY IMAGES
Сподели

От инкрустирания с диаманти до класически изработения часовници, тези практични аксесоари са  подходящи както за дамите, така и за джентълмените. Успехът на часовникарската индустрия се дължи на сътрудничество с престижни марки и реклами с известни личности в социалните мрежи. Търговците на дребно също се радват на ползите от тази нова маркетинг тенденция.

През миналата година от WWD публикуват списък на най-скъпите часовници в света.

Часовник Chopard L’Heure du Diamant- 93 400 щатски долара
Снимка: CHOPARD

 

Часовникът L’Heure du Diamant на Chopard, който може да бъде закупен от марката за 93 400 USD, е изработен от 18-каратово бяло злато и е украсен със 7,41-каратови диаманти. Освен това – циферблатът на часовника е проектиран с подбрани диаманти върху център от перла.

14-каратов златен часовник Nastrix на Джон Ф. Кенеди, 120 000 долара

На 5 март 2009 г. Antiquorum продава 14-каратовия златен часовник Nastrix на Джон Ф. Кенеди на търг в Ню Йорк за 120 000 долара. След убийството му аксесоарът е даден на вдовицата му Жаклин Кенеди, която по-късно го подарява на втория си съпруг Аристотел Онасис.

Часовник Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar „John Mayer“ Limited Edition, 180 000 USD
Снимка: Audemars

Лимитираната серия Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar „John Mayer“ е оборудвана със самонавиващ се калибър 5134 от производителя. Дизайнът на часовника от 18-каратово бяло злато е съсредоточен около циферблата, който е завършен с искрящ син фалшив кристал и украсен с релефен мотив на нощното небе.

Часовник Omega Seamaster Planet Ocean Skyfall 007, 200 659,65 USD
Снимка: Omega

На 5 октомври 2012 г. Omega продава на търг часовника Omega Seamaster Planet Ocean Skyfall 007 в Christie’s за 200 659,65 долара. Даниел Крейг носеше часовника по време на превъплъщението си в ролята на Джеймс Бонд във филма “ Skyfall“.

Fleurs de Jardin от Jacob & Co. Часовник, 280 000 долара
Снимка: Luxurylaunches

Лана Дел Рей получава часовника Fleurs de Jardin от Jacob & Co. през април 2024 г. Той се отличава с розово злато и розови сапфири. Името му идва е от френски език и означава „градински цветя“. Часовникът Fleurs de Jardin притежава карета с турбийон във формата на пеперуда и заобикалящи я цветя в ярки цветове.

Часовник Cartier Tank Française на Джаки Кенеди, 379 500 щатски долара
Снимка: HODINKEE

Ким Кардашиян плаща 379 500 долара за часовника Cartier Tank Française на Джаки Кенеди на търг на Christie’s в Ню Йорк на 21 юни 2017 г. Той първоначално е бил подарен на Кенеди от нейния зет, принц Станислав „Стас“ Радзивил.

Часовник Omega Ultra Thin Reference OT3980 на Джон Ф. Кенеди, 420 000 щатски долара
Снимка: GETTY IMAGES

Музеят на Omega в Биен, Швейцария, плаща 420 000 долара за 18-каратовия златен часовник Omega Ultra Thin Reference OT3980 на Джон Ф. Кенеди на търг в Ню Йорк през 2005 г. Подарен е на Кенеди от неговия приятел Грант Стокдейл преди президентските избори през 1960 г.

Златен часовник Cartier Tank Française на принцеса Даяна, безценен
Снимка: CARTIER

Емблематичният златен часовник Cartier Tank Française на принцеса Даяна е наследен от сина ѝ принц Хари, херцог на Съсекс, който го подарява на съпругата си Меган Маркъл, херцогиня на Съсекс. Стойността му не е ясна, но много почитатели на покойната принцеса го смятат за безценен. Моделът Tank Française се продава на дребно за 22 300 щатски долара.

Модел Patek Philippe на Амелия Еърхарт, 1,8 милиона долара

Единственият по рода си часовник Patek Phillip на Амелия Еърхарт е продаден за над 1,8 милиона долара на търга Monaco Legend Group на 23 април. Първоначално поръчан от Хари Гордън Селфридж, основател на лондонския универсален магазин Selfridges, през 1928 г е подарен на рекордьора в сухопътните и морските състезания сър Хенри Сийгрейв. След като при инцидент с лодка Сийгрейв загива, часовникът е върнат на Селфридж, който го подарява на Амелия Еърхарт

Моделът на императора на Китай Patek Philippe Ref. 96 Quantieme Lune, 6,2 млн. долара
Снимка: Getty images

Часовник Patek Philippe Ref 96 Quantieme Lune, принадлежал някога на последния император на китайската династия Цин, Айсин-Джоро Пюи, е продаден на търг на Phillips в Хонконг за 6,2 милиона долара през май 2023 г. Той  се отличава със сложен циферблат, украсен с малка рисунка на лунната фаза.

Моделът Patek Philippe Ref. 1518, 9,57 млн. долара
Снимка: SOTHEBY’S

На търг в Ню Йорк Sotheby’s продаде часовник Patek Philippe Ref. 1518, принадлежал на принц Мохамед Теулик А. Тусу, за 9,6 млн. долара през декември 2021 г. Въпреки че първоначално са произведени почти 300 модела от него – само една пета от тях са пуснати в розово злато, а по-голямата част – в жълто злато.

Актуално

Избрано за вас