Най-пищните сватби в света: 134 дни се веселили и цял палат построили

Снимка: iStock

Най-пищните сватби в света: 134 дни се веселили и цял палат построили

Снимка: iStock
Сподели

Като начало на брачния живот, сватбите са се превърнали в събитие, за което няма достатъчно смела фантазия, особено ако бюджетът е неoграничен. За заможните и известните сватбеното „да“ е свързано с частни островни дестинации, най-доброто шампанско и тоалети по поръчка, изработени от най-добрите дизайнери в света. Представяме ви 5 от най-скъпи сватби в света.

Снимка: Getty Images
Принц Хари и Меган Маркъл / принц Уилям и херцогиня Кейт Мидълтън

1 900 подбрани гости са били поканени на забележителната сватба на херцогиня Кейт Мидълтън и престолонаследника принц Уилям в Уестминстърското абатство. Най-значителните разходи по сватбата са били за охрана. Двойката се е погрижила гостите ѝ да бъдат обслужени само с най-доброто. Менюто на тържеството включва

пресни раци, лангустини, органично агнешко от фермата на Чарлз III

и осеметажна плодова торта, създадена от Фиона Кернс.

Сватбата на брата на Уилям – Хари, с актрисата Меган Маркъл е не по-малко бляскава. Тържеството са уважили политици, членове на кралското семейство и холивудски звезди като Джордж и Амал Клуни, Идрис Елба, Том Харди, Джеймс Кордън, сър Елтън Джони безброй други.

Иша Амбани и Ананд Пирамал

Следващата от пищните сватби, за които ще ви разкажем днес, е тази на Иша Амбани и Ананд Пирамал. Годежното им парти започва на езерото Комо в Италия. За доброто настроение на празненството се грижат индийски звезди и певецът и автор на песни Джон Леджънд. Може би най-разточителният разход за предсватбените церемонии е

частното изпълнение на Бионсе – първото по рода си

за музикалната легенда. Датата на сватбата е определена за 12 декември 2018 г. Това дава на организаторите щедри седем месеца, за да подготви една от най-скъпите сватби в света.  На гостите бяха разпратени

инкрустирани със злато покани

на стойност близо 4 000 щатски долара. В деня на сватбата не само резиденцията на Амбани беше отрупана със свежи цветя, но дори и улицата, водеща към мястото на събитието, беше осеяна с жълти и оранжеви невени.

Снимка: WIREIMAGE
Принцеса Даяна и Чарлз III

Общо 3500 гости са били поканени на тържественото събитие. Три хорови състава и три оркестъра свирят, докато най-новият член на кралското семейство преминава към олтара в

рокля от копринена тафта в цвят слонова кост на стойност 46 785 щатски долара.

Тоалетът е украсена с дантела, ръчна бродерия, пайети и 10 000 перли.

Дизайнерите, на които се приписва заслугата за изискания дизайн, са британското дуо Елизабет и Дейвид Емануел. Интересното е, че по време на събитието на двойката са поднесени общо 27 торти.

Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум и Хайнд бин Мактум ал Мактум

Шейхът се жени за първата си братовчедка през 1979 г., пише prestigeonline.com. Тази едноседмична феерия, струваща умопомрачителната сума от 45 млн. щатски долара, е била придружена от петдневен национален празник. Когато принцът за първи път решава да се ожени, не са много местата в Дубай, които могат да поберат над 20 000 гости. Семейството не се притеснява, а построява мястото от нулата.

За доставянето на подаръците на булката са били използвани 20 камили,

украсени със скъпоценни камъни.

Снимка: Epic Stories

Анант Амбани и Радика Мерчант

И точно когато си мислете, че няма с какво повече да ви изненадаме – стигаме до най-пищното тържество сред всички сватби. Ако има нещо, което семейство Амбани могат да направят, то е да върнат Риана на музикалната сцена след 8-годишна пауза, за да изнесе концерт за предсватбеното им тържество. Знаменитости и световни лидери като Марк Зукърбърг, Карли Клос, Шах Рук Хан и Бил Гейтс са само някои от имената в списъка с близо 2000 гости.

Преди празненството семейството модернизира летището в Джамнагар и осигурява специален статут на частните самолети.  Гостите били извозени до залата за празненството с Ролс Ройс автомобили. Сервирани са им

близо 700 различни вида ястия.

Самата Риана взела солиден хонорар от 6,3 млн. щатски долара, за да изпълни общо 19 песни, включително хита си „Diamonds“.

Семейство Амбани се оказва на върха на класацията за луксозни сватби със своите 134-дневни празненства.

Те включват

средиземноморски круиз за над 1200 гости

на стойност 900 млн. щатски долара, бурно парти в лондонското имение Стоукс и изпълнения на Андреа Бочели, Джъстин Бийбър, Дейвид Гета, The Backstreet Boys и Кейти Пери.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас