Зукърбърг ще отглежда говеда: Пои ги с бира, хапват макадамия

Снимка: AFP/ Getty Images

Зукърбърг ще отглежда говеда: Пои ги с бира, хапват макадамия

Снимка: AFP/ Getty Images
Сподели

Основателят на социалната мрежа Facebook Мaрк Зукърбърг стартира ново изненадващо начинание. Той съобщи, че стартира кариера като говедовъд.

„Започнах да отглеждам говеда в ранчо в Кауай“, отбеляза той в своята публикация. Зад решението му се крие стремежът да създаде едно от най-висококачествените говежди меса в света.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Mark Zuckerberg (@zuck)

Милиардерът изтъкна, че говедата са от породите wagyu и angus, които са едни от най-скъпите на пазара. По думите му те ще израснат, хранейки се с брашно от макадамия. Те ще си пийват и бира, произведена в ранчото.

„Искаме целият процес да бъде местен и вертикално интегриран. Всяка крава изяжда 5000-10 000 килограма храна всяка година“, подчерта Зукърбърг.

Той не пропусна да спомене и своите дъщери, които били неотлъчно до него при засаждането на макадамовите дървета. Те редовно полагали грижи за различните животни в ранчото.

„Все още сме в началото на пътуването и е забавно да го подобряваме всеки сезон. От всичките ми проекти този е най-вкусният“, шеговито завършва публикацията си той.

Наскоро Зукърбърг 270 млн. долара за своя строго секретен комплекс на Хаваите, който включва множество имения и подземен бункер, пише Daily Mail.

Разкошните домове ще включват

30 спални, 30 бани, конферентни зали, промишлена кухня

и множество асансьори. Сложна система от подземни тунели ще осигурява връзка между именията. Пътеката, която ще ги свързва се простира на 464 кв. м и разполага с жилищна зона, библиотека и авариен люк. Бункерът има шумоизолиращи врати от метал и бетон за защита срещу възможни заплахи, включително бомби.

Актуално

Избрано за вас