9 стъпки за красива кожа от козметика на Емили Ратайковски

9 стъпки за красива кожа от козметика на Емили Ратайковски

Сподели

Какво е общото между Емили Ратайковски, Джиджи Хадид и Ирина Шейк? Красивата кожа, за която се грижи базирания в Ню Йорк козметик Фабрисио Ормонд, пише Vogue.

С повече от 15 години обучение по физиология, уелнес и естетика на лицето,

Ормонд е известен със своите индивидуални процедури. Те съчетават експертна диагностика на кожата с мощни формули за грижа, съобразени с индивидуалните нужди.

„Философията ми е прогресивна, а не агресивна“, казва той. „Вярвам, че последователният, премерен подход към грижата за кожата дава по-добри и по-устойчиви резултати от прекалено агресивните процедури, които често могат да причинят увреждане на епидермиса и микробиома.“

Вместо да разчита само на бързи решения като ботокс и филъри, Ормънд предпочита по-цялостен метод. Той се фокусира върху

стимулирането на колагена, тонизирането и скулптурирането на лицевите мускули

и стягането на кожата с помощта на различни радиочестотни, LED, микротокови и ултразвукови технологии. „След като години наред ни убеждаваха, че най-добър е режимът от над 10 стъпки, потребителите осъзнават, че сравнително съкратеният подход може да бъде по-ефективен и е по-подходящ за повечето типове кожа“, отбелязва той.

Носете ежедневно слънцезащитен крем

Предпазвайте кожата си от излагане на слънце, като използвате ежедневно слънцезащитен крем, за да избегнете преждевременни признаци на стареене, включително фини линии, бръчки и обезцветяване. Слънчевите лъчи могат наистина да се отразят зле на кожата ви, ако не я защитавате всеки ден. Намерете SPF, който ви харесва, за да го използвате постоянно.

Не пипайте кожата си

Изкушаващо е да стискате пъпките си, особено когато изглеждат големи. Не се поддавайте на този порив. Това е временно решение, но не е добра идея в дългосрочен план. Спукването на пъпките води до образуване на ранички, които в крайни случаи могат да причинят белези. То може да доведе и до разпространение на бактерии по кожата, което да влоши нейното състояние.

При необходимост сменяйте продуктите

Тъй като кожата е най-динамичният орган на тялото, е важно непрекъснато да актуализирате и да съобразявате своите грижи със сезонните промени и промените в начина на живот (например бременност или менопауза).

Не прекалявайте с ексфолирането

Ексфолирането е чудесно допълнение към рутинната ви грижа, тъй като премахва мъртвите клетки и освобождава място за нова, по-здрава кожа. Въпреки това, по-малкото определено е повече. Трябва да дадете на кожата си време да си почине между тях. Аз лично предпочитам химически ексфолианти, а не физически. За повечето типове кожа е достатъчно да се ексфолира от един до три пъти седмично. Повече от това може да доведе до риск от раздразнение.

Бъдете хидратирани

Хидратацията е ключът към безупречната кожа. Водата изхвърля всички замърсявания и токсини от тялото ви. Пийте поне осем до десет чаши вода дневно и въведете хидратиращи съставки като хиалуронова киселина и глицерин в рутинната си грижа за кожата.

Мийте лицето си

През деня порите ви се запушват от мръсотията и омазняването. Добре е да почиствате лицето си всяка сутрин и вечер, за да отстраните натрупаните замърсявания. Избягвайте обаче горещата вода и прекаленото миене, защото това може да изсуши кожата ви и да я раздразни.

Не се лишавайте от сън

Не напразно го наричат „сън за красота“. Трябва да се стремите към седем до осем часа сън на нощ, за да дадете на тялото си време да се презареди за следващия ден. Ако не го направите, може да имате торбички под очите, тъмни кръгове, кръвоизливи, бръчки, възпаления и др.

Инвестирайте в ретинол

Много обичам ретинол. Той е златният стандарт, когато става въпрос за подмладяване на кожата, но препоръчвам да го включите в режима си за грижа бавно и постепенно. Започнете да го използвате два пъти седмично в продължение на месец, след това три пъти седмично и така нататък, за да изградите толерантност.

Винаги търсете професионален съвет

Потърсете лицензиран козметик или дерматолог за всички ваши нужди и терапии, свързани с грижата за кожата. Трудно е да откриете кое е най-доброто сами, когато има толкова много възможности на пазара, а и много подвеждащи рекламни послания. Заложете на науката и на уважаван специалист, който ще свърши работата вместо вас. Това ще ви спести пари и време в дългосрочен план.

 

Фотокредит: БГНЕС

Актуално

Избрано за вас