Когато кафето прегърне тялото като ексфолиант

Когато кафето прегърне тялото като ексфолиант

Сподели

Дори да не сте сред верните почитатели на кафето като задължителната глътка за начало на деня, тайните му за красота ще ви спечелят. Директното му приложение върху тялото

действително впечатлява с ефикасността си

Особено, ако целулитът ви съпътства, сега е моментът да заложите на кофеина като ексофолиант, за да се радвате на гладка кожа.

Кафето е много богато на антиоксиданти, които гарантират спечелената ви битка със свободните радикали. Именно те са виновниците за притеснителното отпускане и състаряване на епидермиса, срещу което всеки търси бърз лек. Тук се намесва абразивната текстура на скрап маските с кафе. Разчитайте на тях, за да подобрите циркулацията на кръвта.

Колкото повече масажи с тях прилагате, толкова повече тялото ви ще се освободи от мъртвата кожа.

Можете да приложите домашни терапии с утайка от кафе, които да изгорят излишните мазнини и докато взимате сутрешния си душ. Доказано правило е, че

по време на баня, кожата е най-податлива на пилинг процедури

и скоро резултатите, ще са на лице. Кофеинът ще се абсорбира от кожата много лесно, а като следствие на това, ще отстрани натрупаната течност в целулитните зони.

За да се радвате на оптимално действие, опитайте да следвате регулярност от 2-3 седмично на масажи с ексфолианти с кафе. А ако искате насладата да е пълна,

може да добавите и няколко капки от етерично масло

Съхранението на тези скрап домашни маски е също толкова удобно. Трябва ви просто едно стъклено бурканче, което да държите в хладилника в рамките на няколко дни. Друг вариант е да използвате форма за мъфини.

Предлагаме ви две бързи и съвсем достъпни рецепти, които да приготвите у дома. С тяхна помощ, ще се убедите, че кафето определено не е за изхвърляне.

  • В купа смесете 1 ч. ч. мляно кафе, 1 ч. ч. кафява захар, 1/2ч.ч. разтопено кокосово масло, 1 с. л. зехтин и 1 ч. л. ванилов екстракт. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Ексфолиантът се нанася с масажни, кръгови движения в проблемните зони по бедрата, ханша и ръцете. При изплакването, е най-добре да редувате топла и студена вода.
  • В купа разбъркайте 1/2ч.ч. утайка от кафе, 1 к. ч. кафява захар и 2 с.л. зехтин. Ексфолиантът се нанася с кръгови движения. Масажирайте няколко минути, след което изплакнете с хладка вода.

Актуално

Избрано за вас