Финландия обяви тридневен курс за щастие

Финландия обяви тридневен курс за щастие

Сподели

Последните няколко години бяха изключително тежки за целия свят – поне така си мислим ние, които не живеем във Финландия. Масови пандемии, войни, инфлация и куп други проблеми оказаха огромен натиск върху човечеството.

Щастието се превърна в емоция, за която трябва да се трудиш усилено

Въпреки тежките препятствия и малкият „Армагедон“, на който бяхме подложени, изглежда че финландците не се повлияха от турболентните световни проблеми и казуси.

Финландия успя да задържи титлата си за най-щастлива страна в света за шеста поредна година. 

Тя оглави Доклада на ООН за световното щастие за 2023 г., който разглежда средния доход на нациите, психическото и физическото здраве, свободата и др.

Сега Финландия предлага на десет души

четиридневен майсторски клас за щастие

в луксозния курорт Куру, напълно безплатно. Участниците ще отседнат във вили, заобиколени от борови гори и живописни гледки, всяка със собствен спа център и сауна.

Майсторският клас ще се проведе между 12 и 15 юни, по време на който късметлиите ще попиват опит от водещи експерти по щастието. Експертите ще научат групата

как да намерят своя вътрешен баланс и как да се свържат с природата и себе си

Обяснявайки вдъхновението зад майсторския клас Хели Хименес, старши директор по международния маркетинг в Business Finland, каза: „Въпросът, който често получаваме, е:

„Как си толкова щастлив?“

Вярваме, че финландското щастие произтича от тясна връзка с природата и нашия приземен начин на живот. Това не е някакво мистично състояние, а умение, което може да се научи и сподели.“ 

Сега искаме да помогнем на хората да намерят и овладеят това финландско състояние на ума.

Избрахме най-добрите треньори, един от най-спиращите дъха курорти във Финландия, и време в началото на лятото сред красивата финландска природа за нашия майсторски клас“, добави той.

Актуално

Избрано за вас