Тонус за тялото по време на бременността

Тонус за тялото по време на бременността

Сподели

Бременността със сигурност е едно от най-важните събития в житейски и емоционален смисъл за жената. Наред с всичко останало

тялото също претърпява метаморфоза, а грижата за общия му тонус може да се окаже решаваща

За да се чувствате едновременно отпочинали и заредени с енергия през 9-те месеца бременност, е необходимо да отделяте регулярно няколко минути на ден в името на добрата физическа изправност.

Предлагаме ви две упражнения, чиито ефект ще усетите ако

опитате да ги изпълнявате със средна честота 3 пъти седмично

В началото, разбира се, важно е, да загреете, като подготвите мускулатурата си. Може да направите бърза разходка или да загреете горната част на тялото чрез кръгове с ръце.

Удължаване на трицепса над главата

Седнете на стол с плоски крака, така че горната част на гърба ви леко да докосва облегалката. Поставете дъмбел (между 8 и 10 кг) вертикално между палците и показалеца и го дръжте зад главата си, като лактите са свити и насочени към тавана. Свийте лопатките, като държите раменете спуснати. Като държите лактите неподвижни, изправете ръцете си, повдигайки дъмбела към тавана. Спуснете ръцете в изходна позиция и повторете. Опитайте да направите 2 серии по 10 повторения, като почивате 1 минута между сериите. Това движение ще оформи отлично задната част на ръцете и раменете (и е лесно за изпълнение по време на бременността). През първото тримесечие можете да го правите в изправено положение, а през последното тримесечие поставете възглавница зад гърба си за опора.

Извайване на бицепс

Седнете на ръба на стол, стъпалата плътно опряни в пода. Дръжте по един дъмбел във всяка ръка,  така че лактите да са отстрани, дланите да са насочени напред, а китките – изправени. Гърбът ви трябва да е изправен. Изтеглете лопатките надолу и назад. Като държите лактите неподвижни, сгънете едната си ръка, свивайки дъмбел към рамото си. Спуснете; след това свийте другата ръка за едно повторение (едно повторение е равно на свиване с двете ръце). Препоръчителна тежест е 5-10 килограма във всяка ръка. Направете 1-2 серии по 10 повторения, като почивате 1 минута между сериите.

Актуално

Избрано за вас