Тялото ми е галерия: Моне и Ван Гог като татуировка

Тялото ми е галерия: Моне и Ван Гог като татуировка

Сподели

От времената, в които татуирането на тялото се е приемало като табу и белег за ъндърграунд обществото през лошата слава, че русинки по телата са характерни за затворници, днес татуирането е изкуство.

Портрети на децата или внуците, закодирани послания, рождени дати, имена на съпруги и любовници. Хората изписват по телата си какво ли не. Често извор на вдъхновение дава изобразителното изкуство, а базираната в Бруклин артистка Ева Карабудак е живо доказателство за това.

Татуистката, известна като Ева Крбдк, е „специализирала“ в създаване на изящни дизайни с фина линия. От илюстрации на цветя до известни картини,

реалистичните татуировки изглеждат така, сякаш принадлежат на музей.

Много от нейните богато украсени творби се намират в геометрични форми, като правоъгълници и овали, имитиращи ефекта на картина в рамка. Те често приличат на традиционни пейзажни картини с вдъхновяваща обстановка, с облачно небе и богата зеленина. В повечето случаи дори има усещане за моделиране на предметите, което ги прави да изглеждат по-триизмерни.

„Татуировките с тънък контур се фокусират върху изображения с хипердетайли, които разкриват скрития смисъл чрез минималистичен стил, за да привлекат погледа към значението на творбата“, обяснява тату артистът.

Вдъхновение Ева черпи от творби на Моне, Ван Гог и Густав Климт.

Картини от светлина оживяват в Париж

Само с една игла тя успява да копира експресивните движения на четката, които правят тези художници толкова запомнящи се, като например обляната от слънцето светлина на водните лилии на Моне.

„Татуировката с тънка линия е по-мека, по-тънка и по-лека от традиционните татуировки… някои творби се правят с една-единствена непрекъсната линия“, обяснява тя.

Създателката на „романтични татуировки“ пресъздава върху човешката кожа и едно от най-известните произведения на изкуството в света.

Чрез изобразяването на деликатна цветова палитра, тя рисува Мона Лиза досущ като гения Леонардо.

Актуално

Избрано за вас