Кои храни да избягваме на закуска в хотела

Кои храни да избягваме на закуска в хотела

Сподели

С наближаването на летния сезон, започва и голямото търсене на подходящ хотел за почивката ни. Храненето на блок маса, било то на закуска, или вечеря, е абсолютен психологически феномен за наблюдение. Ако държите да изпиете кафето си преди да нападнете бюфета, със сигурност сте виждали

апокалптичните орди от туристи, които се хвърлят неравна битка за последното кюфте или мекица в тавата

Шведската маса е може би най-удобният и бърз начин за изхранване по време на ваканция, но изобилието обикновено е за сметка не безопасността сред ястията.

Вижте кои храни е препоръчително да избягвате, за да се насладите на отдиха си пълноценно.

 

Бъркани яйца

Това е една от най-популярните закуски на шведските маси. Въпреки това, не всички хотелиери решават, че е нужно да използват пресни продукти за приготвянето на ястието. Мнозина се спират на евтиния вариант – използват яйца на прах, които със сигурност нито са толкова вкусни, нито пък полезни. Имайте предвид, че в повечето хотели, бърканите яйца се приготвят в микровълнова фурна, което води до загуба на някои хранителни качества.

Резенчета лимон

Подхождайте внимателно към резенчетата лимон, които добавяте към чая или чашата с вода. Много хотели не отделят достатъчно внимание на хигиената, когато лимонът се реже е изключително лесно плодът да влезе в контакт с мръсни повърхности или пък недобре измити ръце, мръсни прибори или пък дъска за рязане. Затова, ако непременно държите на лимон в напитката си, по-добро вземете цял плод и го нарежете сами.

Кисело мляко

Любимото кисело мляко може да бъде опасно, ако не бъде складирано по безопасен начин. Много хотели предлагат кисело мляко на шведска маса в общ съд, от който всеки гост може да си вземе колкото иска. Това може да доведе до заразяване с различни бактерии и неизбежна загуба на свежестта на продукта. Затова ви препоръчваме да консумирате мляко, което се предлага в индивидуални опаковки.

Когато избирате следващата дестинация за почивка, обърнете внимание на рецензиите и отзивите за хотела, особено за храната, която приготвят. А и не забравяйте, че винаги можете да се консултирате с персонала, за да изберете какво да похапнете.

Актуално

Избрано за вас