Противоречивият сериал „Идолът“ няма да има втори сезон

Противоречивият сериал „Идолът“ няма да има втори сезон

Сподели

Телевизионната драма „Идолът“, която получи едни от най-лошите отзиви за годината, е отменена и няма да има втори сезон, предава BBC.

Сатирата за музикалната индустрия, в която участват дъщерята на Джони Деп – Лили-Роуз Деп и Абел Тесфайе – The Weeknd, беше разгромена от критиците още със излизането си. Зрителите също не бяха впечатлени и слуховете за отмяната на сериала започнаха още преди финалът му да бъде излъчен.

Студиото HBO вече официално потвърди, че „Идолът“ няма да има втори сезон. Говорител заяви, че предаването е едно от

„най-провокативните оригинални продукции“

и че е „доволен от силния отклик на публиката“. Те добавиха, че компанията, създателите и продуцентите са се съгласили „да не продължават“ с втори сезон и благодариха на всички замесени за „невероятната им работа“.

Много хора си помислиха, че „Идолът“ е обречен, когато HBO съкрати първоначалните му шест епизода на пет. Въпреки че компанията направи изявление след финала, в което се казваше, че съдбата му все още не е решена.

Сериалът е създаден от ръководителя на „Еуфория“ Сам Левинсън и беше посрещнат с вълнение при първото си обявяване. Той проследява историята на Джоселин, попзвезда, изиграна от Лили-Роуз, която се забърква с мистериозната фигура на шефа на нощен клуб Тедрос, изигран от The Weeknd, който е и съавтор на сериала.

Фото кредит: HBO

Първоначалната еуфория беше потъпкана след като се появиха съобщения за проблеми с продукцията и „токсична атмосфера“ на снимачната площадка. Актьорският състав беше

принуден да защитава сериала

на пресконференция преди премиерата, на която Левинсън заяви пред репортерите, че „Идолът“ ще бъде най-голямото шоу на лятото. Тази прогноза се оказа малко оптимистична. Когато шоуто най-накрая се появи, отзвукът от него беше почти повсеместно лош.

То беше наречено „най-лошата продукция, правеня някога“ и критикувано заради предполагаемата женомразка ориентация и повърхностните герои. Понастоящем рейтингът на критиците в сайта за рецензии Rotten Tomatoes е 19%.

Сам Левинсън и актьорите все още не са коментирали новината за отмяната на сериала. The Weeknd се е върнал към ежедневната си работа, като изнася концерти на стадиони по целия свят. Лили-Роуз Деп предстои да се появи в предстоящия филм за вампири „Nosferatu“.

Що се отнася до Левинсън, той работи по трети сезон на „Еуфория“, но не е ясно кога ще бъде пуснат поради стачките в Холивуд и смъртта на актьора, участващ в една от главните роли на сериала – Ангъс Клауд.

Фото кредит откриваща снимка: HBO

Актуално

Избрано за вас