„Престъплението е мое“ в разпространение от 3 ноември

„Престъплението е мое“ в разпространение от 3 ноември

Сподели

Духовитата криминална комедия „Престъплението е мое“, която покори публиката на Синелибри 2023, тръгва в разпространение по кината от 3 ноември. Режисьор на филма е един от най-безкомпромисните френски кинотворци – Франсоа Озон, който постепенно се утвърждава като майстор на адаптацията на романи и пиеси за голям екран. Достатъчно е да споменем заглавия като „8 жени“, „Франц“, „Лято 85“ и „Петер фон Кант“.

Действието се развива през 30-те години в Париж. Мадлен – красива, млада, безпарична и бездарна актриса, е обвинена в убийството на известен продуцент. Подпомогната от най-добрата си приятелка Полин, млада безработна адвокатка, Мадлен получава оправдателна присъда, защото деянието е извършено при самоотбрана. Така започва новият ѝ живот, белязан от слава и успехи, докато истината не излиза наяве.

Интелигентна и искряща като добро шампанско, тази комедия с привкус на фарс ще изненада приятно почитателите на Франсоа Озон и ще плени всички останали. Забавлявайки се, режисьорът

хвърля светлина върху механизмите на филмовата и сценичната индустрия,

осмива недъзите на правосъдната система и изгражда сюжет с немалко съставки: убийство, любовници, манипулативни медии, непочтени съдии, женска солидарност, Me Too мотив. Най-добрите френски актьори, представители на няколко поколения, очевидно се чувстват добре в тази стилна и остроумна история, от която излиза, че известността – дори когато е резултат от обвинение в предполагаемо убийство – не е пречка да се печелят професионални отличия и обществен престиж…

Към настоящия момент „Престъплението е мое“ има над 1 милион зрители само във Франция.

С участието на: Надя Терешкевич, Ребека Мардър, Изабел Юпер, Андре Дюсолие, Фабрис Лукини, Дани Буун, Феликс Льофевр и др.

Актуално

Избрано за вас