Лайза Минели пише мемоари заради грешки в документалните филми

Снимка: Getty Images

Лайза Минели пише мемоари заради грешки в документалните филми

Снимка: Getty Images
Сподели

Лайза Минели ще издаде мемоари, след като заяви, че предишните екранизации на живота ѝ „не са били правилни“.

78-годишната американска актриса и певица ще публикува книгата през пролетта на 2026 г. В нея ще разказва за кариерата си, борбата със злоупотребата с наркотици и любовния си живот.

Минели е една от едва 25-те изпълнители, които са спечелили награди „ЕГОТ“ („Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“), и е дъщеря на актрисата Джуди Гарланд и режисьора Винсенте Минели.

Най-известна е с изпълненията си в „Кабаре“ от 1972 г., телевизионния филм-концерт „Лайза с АЗ“ и музикалната драма на Мартин Скорсезе „Ню Йорк, Ню Йорк“ от 1977 г.

Снимка: Getty Images

Пред списание People Минели споделя: „Откакто бях достатъчно голяма, за да държа молив, хората ме молеха да напиша книги за кариерата си, за живота си, за любовта си и за семейството си“.

Лайза Минели обяви мемоарите си, след като заяви, че предишните екранизации на живота ѝ не са били точни. Тя ще публикува книгата през пролетта на 2026 г., като ще разкаже за детайли от нейния личен и професионален живот. Това съобщи The Guardian.

Според нея документалните филми за нея не представяли правилно истинската ѝ същност и били направени от хора, които не познавали истински нито нея, нито семейството ѝ. Минели признава, че накрая се ядосала толкова много, че една вечер по време на вечеря решила да разкаже собствената си история. Тя се чуства длъжна по накакъв начин заради любовта и подкрепата на феновете си.

Книгата е в съавторство с Майкъл Файнщайн, дългогодишен приятел на Минели. Той е посланик на Great American Songbook. Мемоарите ще бъде публикувани от Grand Central Publishing. Минели изрази благодарността си към всички, които я обичат и се грижат за нея. Тя сподели, че все още

се радва на живота и продължава да твори.

Тя завърши с думите, че е развълнувана за бъдещето и насърчи феновете си да очакват с нетърпение предстоящата книга.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас