Награждаваният роман „Забравете за света“ излиза на българския пазар

Снимка: DAVID A. LAND; ECCO

Награждаваният роман „Забравете за света“ излиза на българския пазар

Снимка: DAVID A. LAND; ECCO
Сподели

На 15 декември излиза от печат „Забравете за света“ – смел, напрегнат и провокативен роман, задаващ обезпокоителни въпроси, от които най-важният може би е

как всъщност ще свърши светът:

дали гръмко и с трясък, или тихо, вътре в нас самите?

„Забравете за света“  е роман, разказващ за две непознати семейства се оказват откъснати от външния свят, докато там се случва нещо необяснимо. Принудени са да останат заедно в продължение на два дни, след които може би ще им се наложи да забравят за света.

Аманда и Клей се отправят към отдалечено кътче на Лонг Айлънд с надеждата за тиха семейна почивка в луксозния дом, нает за седмица. Магията обаче е развалена от появата на по-възрастна чернокожа двойка. Паникьосаните Рут и Дж. Х. са собствениците на къщата. Станало е нещо. Но на това уединено място на всички е трудно да решат в какво да вярват. Какво се случва в Ню Йорк? Дали ваканционният дом, изолиран от цивилизацията, е безопасен? И в безопасност ли са едни от други? Каква е извънредната ситуация, за която до последно са предупреждавали новинарските емисии?

Гръмовен шум нахлува в лятната тишина,

стада елени изпълват гората, дворовете на къщите и пътищата, птичи ята закриват небето.

Румаан Алам е американски писател от бангладешки произход. Учи творческо писане в колеж „Оберлин”. Автор е на три романа. „Забравете за света” е сред финалистите на Националните книжни награди в САЩ през 2020 година. Заглавието нашумя и като част от списъка на любимите книги на Барак Обама.

През 2023 г. беше заснет филм по романа с участието на Джулия Робъртс и Итън Хоук, който вече е достъпен за зрителите в Netflix.

Актуално

Избрано за вас