Ал Пачино и Мишел Пфайфър ще обявяват носителите на „Оскар“

Снимка: Getty Images

Ал Пачино и Мишел Пфайфър ще обявяват носителите на „Оскар“

Снимка: Getty Images
Сподели

Станаха ясни имената на актьорите, които ще обявят печелившите в отделните категориите на тазгодишните награди „Оскар“, съобщи Ей Би Си.

Махершала Али, Никълъс Кейдж, Джейми Лий Къртис, Брендън Фрейзър, Джесика Ланг, Матю Макконъхи, Лупита Нионго,

Ал Пачино, Мишел Пфайфър,

Ке Хюи Куан, Сам Рокуел, Мишел Йео и Зендая ще представят новите носители на „Оскар. Това обявиха днес изпълнителният продуцент и водещ на предаването Радж Капур и изпълнителните продуценти Моли Макниърни и Кати Мълън. Водещ на 96-ите Оскари ще бъде Джими Кимъл. Церемонията ще се състои на 10 март, припомня БГНЕС.

Продуцентите ще продължат да обявяват талантите, които ще се присъединят към шоуто през следващите седмици. 96-тата церемония по връчването на наградите „Оскар“ ще се проведе в театър „Долби“ в Холивуд и ще бъдат излъчвани в повече от 200 държави по света.

„Опенхаймер“ и „Барби“ са сред номинираните за „Оскар“ за най-добър филм, съобщават световните агенции. Освен тях, във водещата категория влизат и филмите „Американска литература“, „Анатомия на едно падане“, „Останалите“ (The Holdovers),

„Убийците на цветната луна“, „Маестро“,

„Минали животи“, „Клети създания“ и „Зона на интерес“. 

Отличието за най-добър режисьор ще си оспорват Жустин Трие за „Анатомия на едно падане“, Мартин Скорсезе за „Убийците на цветната луна“Кристофър Нолан за „Опенхаймер“Йоргос Лантимос за „Клети създания“ и Джонатан Глейзър за „Зона на интерес“. 

Претендентите за най-добър актьор са Брадли Купър за изпълнението си във филма „Маестро“, на който е и режисьор,

Килиън Мърфи за „Опенхаймер“,

Колман Доминго за „Ръстин“Пол Джиамати за „Останалите“ (The Holdovers) и Джефри Райт за „Американска литература“.

С номинации за „Оскар“ в категорията за най-добра актриса в главна роля са Анет Бенинг за „Наяд“, Лили Гладстоун за „Убийците на цветната луна“ и Сандра Хюлер за „Анатомия на едно падане“. В списъка влизат още Кери Мълиган за „Маестро“ и Ема Стоун за „Клети създания“. 

Актуално

Избрано за вас