Най-много кино зрители са предпочели да гледат „Годзила срещу Конг: Нова империя“

Снимка: IGN

Най-много кино зрители са предпочели да гледат „Годзила срещу Конг: Нова империя“

Снимка: IGN
Сподели

Продължението на „Годзила срещу Конг“ от 2021 – „Годзила и Конг: Нова империя“ очаквано привлече най-много зрители в кината в края на март, сочат обобщените данни от киносалоните. Митичната битка, в която се пускат двете създания, за да защитят себе си и човечеството, е гледана вече от 13 241 зрители. Премиерният уикенд завърши със 197 550 лева приходи.

На втора позиция е анимацията „Кунг-фу панда 4„, която е вече трета седмица в кината. Започналата преди 16 години история за пандата По – най-нетипичният майстор на бойни изкуства, продължава да привлича зрители и до края на март е гледана вече от 88 773 зрители. Натрупала е 1 178 984 лева приходи от билетите им.

Трети по ред е „Дюн: Част втора“, който мнозина харесаха повече от първата част отпреди три години. Битката на Пол Артеидски са проследили вече 139 811 зрители. За месец в кината филмът е вече с 2 205 002 лева приходи.

Четвърта позиция е за хоръра „Непорочна“. Историята на сестра Сесилия, която се изправя срещу страховете си и убежденията си е вече втора седмица в кината у нас, като отчита 9 037 зрители и 106 693 лева приходи.

Втората премиера от миналия петък е анимацията

„Героите на джунглата 2: Около света“ е на пета позиция

в ТОП 10.

На шесто място е продължението на „Красиво бедствие“ – „Красива сватба“. Пътешествието на Аби и Травис до Мексико са гледали 5 346 зрители.

Седмо място заема приключенският „Артър“, който е вече трета седмица по екраните, пише БТА. Биографичната история за състезание по рейсинг в Доминиканската република е гледана от 5 751 зрители. Приходите ѝ са достигнали 74 778 лева.

На осмо място е трилърът „Чонси“ – превръщането на една стара плюшена играчка в заплаха за привързаното към нея дете.

На девето място е биографичната история „Надпревара за слава„, която разказва за борбата на Ауди и Ланча на Световния рали шампионат през 1983 година. Действителната история е проследена в кината от вече 3 033 зрители.

Десето място сред най-гледаните филми у нас е за руската анимация „Кучета в операта“.

Актуално