Отлагат пускането на „Horizon 2“ на Кевин Костнър в киносалоните

Снимка: RICHARD FOREMAN/WARNER BROS

Отлагат пускането на „Horizon 2“ на Кевин Костнър в киносалоните

Снимка: RICHARD FOREMAN/WARNER BROS
Сподели

Втората част на уестърн епоса на Кевин Костнър „Horizon: American Saga“ няма да бъде пусната по кината следващия месец, както беше планирано.

Новината бе обявена вчера от говорител на New Line Cinema. Той заяви: ,,Територия Пикчърс и Ню Лайн Синема решиха да не пускат „Horizon 2“ на 16 август, за да дадат на зрителите повече време да открият първата част на ,,Horizon“ през следващите седмици“.

Първоначално студиото планираше необичайно бързо пускане на двата филма от поредицата ,,Horizon“. Въпреки това, след слабия старт на първата глава, която спечели само 11 млн. долара през първата седмица при бюджет от 100 млн. долара, разпространителят реши да промени стратегията си. Това съобщи The Independent.

Засега премиерата на част 2 ще бъде отбелязана като TBD в календара на киносалоните. Първият ,,Horizon“, който стартира в кината на 28 юни, ще се появи в премиум сегмента при поискване на 16 юли. Не е обявена дата за стрийминг на Макс.

С този ход е разбираме, че голямата театрална авантюра на Костнър с неговия десетилетен проект не е успяла да се хареса на публиката.

Първата глава на ,,Horizon“ дебютира през май на филмовия фестивал в Кан. Актьорът от филма ,,Бодигард“ влага десетки милиони собствени долари в него и вече е започнал снимките на трета част от това, което в крайна сметка предвижда да бъде четири филма.

Когато през май Костнър е попитан за филмите, които се появяват в кината в бърза последователност, той казва: ,,Студиото искаше да експериментира с тази стратегия, планирайки излизането на нов филм на всеки четири или пет месеца. Може би това щеше да е по-лесно за зрителите. Студиото вярва, че хората трябва да имат време да запомнят първия филм

и така да се свържат по-добре с втория“.

Костнър, който е режисьор, съсценарист и изпълнител на главните роли във филмите, прави опити да направи уестърн филма повече от 30 години. Талантливият актьор потвърди напускането си от хитовия драматичен сериал на Paramount „Йелоустоун“. Той признава, че крайната цел на „Horizon“ винаги е била телевизионното излъчване.

„Те ще го разбият на сто парчета, разбирате ли какво имам предвид?“, каза Костнър. „След като четирите филма бъдат завършени, ще имаме 13-14 часа съдържание, което ще се превърне в 25 часа телевизионно излъчване. Те ще могат да правят каквото пожелаят с този материал. Това е реалността на нашето време, но филмите ще съществуват и в този формат. За мен беше важно да се уверя, че това ще се случи. Аз лично поех разходите за това“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас