Джони Деп и Емир Кустурица представят нов филм за Чарли Чаплин на фестивала в Сан Себастиан

Modern Times; Снимка: United Artists

Джони Деп и Емир Кустурица представят нов филм за Чарли Чаплин на фестивала в Сан Себастиан

Modern Times; Снимка: United Artists
Сподели

Представиха първия трейлър към документалния филм за Чарли Чаплин „Чаплин: Духът на скитника“. Той е режисиран от внучката му Кармен Чаплин., пише Deadline. Премиерата му ще бъде по време на филмовия фестивал в Сан Себастиан следващия месец.

Филмът разказва историята на семейството на Чаплин, което се отправя на пътешествие към ромското наследство, помогнало за вдъхновяването на неговия печално известен и обичан герой – Бродягата.

За първи път семейство Чаплин си сътрудничи толкова интензивно в документален филм за своя прочут родственик. Разказът включва историите на Майкъл Джей Чаплин и интервюта с Джералдин Чаплин, Виктория Чаплин, Джейн Чаплин и Кристофър Чаплин.

Сред екипа са известни режисьори и актьори, сред които Джони Деп, Емир Кустурица, Тони Гатлиф, Стохело Розенберг, Лита Кабелут и Фарукито. 

Продукцията е направена в сътрудничество с Chaplin Office, семейство Чаплин и Mk2 films. Испанско-британско-холандска копродукция, той е продуциран от Wave of Humanity, Basque Films и Atlantika Films, в сътрудничество с Kwanon Films и Roy Export SAS. Създаден е като копродукция на Submarine Sublime и Constellation Productions.

Сценаристи са Кармен Чаплин, Ашим Бхала, Исаки Лакуеста и Амая Ремирес Гарсия. Монтажът  дело на Джулия Хуанис („Finding Steve McQueen“). Част от екипа са още операторът Кенет Орибе („Fronteras“) и авторът на музика Натаниел Мечали.

Филмовото сдружение ще участва и с филма „Включи ме“ с Бел Паули и Ник Робинсън в главните роли.

Премиерата на втория режисьорски филм на Джони Деп „Три дни на крилете на лудостта“ също ще се състои извън конкурсната програма на 72-ия филмов фестивал в Сан Себастиан. През 2021 г. на същия този фестиваl Деп получава престижната награда „Доностия“ за цялостно творчество .

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас