Надникваме в света на Ейми Уайнхаус с трейлъра на „Back to Black“

Снимка: Jem Mitchell/Dave Bjerke/NBCUniversal/Getty Images

Надникваме в света на Ейми Уайнхаус с трейлъра на „Back to Black“

Снимка: Jem Mitchell/Dave Bjerke/NBCUniversal/Getty Images
Сподели

Продуцентите StudioCanal и Monumental Pictures пуснаха първия  трейлър на „Back to Black“ – предстоящата биографична лента за покойната певица Ейми Уайнхаус.

Изгряващата британска актриса Мариса Абела („Индустрия“) играе Уайнхаус в лентата на режисьора Сам Тейлър-Джонсън („Момче от никъде“, „50 нюанса сиво“). Филмът „Back to Black“ ще се появи в Обединеното кралство и Ирландия на 12 април. Focus Features ще пусне филма в САЩ на 10 май.

Биографичният филм, написан от сценариста на „Nowhere Boy“ и „Control“ Мат Грийнхалг, е създаден с пълната подкрепа на The Amy Winehouse Estate, Universal Music Group и Sony Music Publishing и

ще включва много от хитовете

на Уайнхаус. Освен със заглавната песен – „Back to Black“, британската соул сензация и носителката на множество награди „Грами“, влиза в класациите и с парчета като „Rehab“, „Valerie“ и „Love is a Losing Game“. Междувременно – Уайнхаус се бори и с пристрастяването и натрапчивото медийно внимание. Тя умира на 23 юли 2011 г. на 27-годишна възраст от случайно предозиране с алкохол, предаде Hollywood Reporter.

Българската публика обаче все пак успя да се докосне до творчеството на звездата. The Amy Winehouse Band изнесе концерт на 29 септември  миналата година в столичен клуб.

Идеята споменът за Ейми и песните ѝ да продължат да живеят чрез изпълнения на живо е на Дейл Дейвис. Той е басист и най-доверен музикален спътник и близък личен приятел на певицата. Той уговаря останалите музиканти от бенда – Ксантън Блак (пиано), Хауи Гондуи (китара), Нейтън Алън (барабани) и Джим Хънт (саксофон) – да останат заедно, да свирят и концертират, вдъхновени от мотото „Forever Amy”.

Актуално

Избрано за вас