Оригиналната група на Ейми Уайнхаус идва в София за концерт

Оригиналната група на Ейми Уайнхаус идва в София за концерт

Сподели

The Amy Winehouse Band – оригиналната група на британската изпълнителка Ейми Уайнхаус, идва в София тази есен.

Публиката ще има рядък шанс да се докосне до меланхоличното, омагьосващо, дълбоко одухотворено и ярко индивидуално творчество на безкрайно талантливата певица, чийто трагичен живот приключи незаслужено рано.

Концертът ще се състои на 29 септември в столичния клуб Joy Station.

Идеята да се поддържа спомена за Ейми и песните й да продължат да живеят чрез изпълнения на живо е на Дейл Дейвис. Басистът, най-доверен музикален спътник и близък личен приятел на певицата. Той уговаря останалите музиканти от бенда – Ксантън Блак (пиано), Хауи Гондуи (китара), Нейтън Алън (барабани), Джим Хънт (саксофон) – да останат заедно, да свирят и концертират,

вдъхновени от мотото „Forever Amy”.

Програмата на шоуто е ретроспективно пътуване през целия каталог на Ейми Уайнхаус, плавно съчетаващ ритъм енд блус, соул, джаз и поп в една моментално разпознаваема музикална палитра.

Суперлативите от критика и фенове не спират да валят, като формацията вече две години почти не слиза от сцена, свирейки в някои от най-престижните зали и клубове по света.

“Ейми беше изумителна –

казва Дейл Дейвис – тя имаше огромно сърце и ако те харесва, веднага го усещаш. Беше гоотова да ти даде всичко. Тя остави толкова важно музикално наследство и с тази група целта ни е да го поддържаме живо, обикаляйки целия свят“.

Фотокредит: The Amy Winehouse Band

Билети за концерта на The Amy Winehouse Band на 29 септември в София вече са в продажба. Могат да бъдат закупени в мрежата на Bilet.bg и онлайн. Цените започват от

60 лв. за първите 100 билета

– 70 лв. след изчерпване на промо билетите, 80 лв. в деня на концерта и 100 лв. за седящи в обособена VIP зона. Деца до 10 годишна възраст влизат без билет, но с придружител, припомнят организаторите от София мюзик ентерпрайсис.

Актуално

Избрано за вас