Обявиха претендентите за наградите „Златен глобус“

Снимка: Warner Bros.

Обявиха претендентите за наградите „Златен глобус“

Снимка: Warner Bros.
Сподели

Филмът „Барби“ получи най-много номинации – девет, за наградите „Златен глобус„. Следва го „Опенхаймер“ с осем, съобщи Асошиейтед прес.

„Опенхаймер“ е сред номинираните в категорията за най-добър филм – драма заедно с „Анатомия на едно падане“, „Убийците на цветната луна“, „Маестро“, „Минали животи“ и „Зона на интерес“

„Барби“ ще се съревновава в категорията за най-добър филм – мюзикъл или комедия заедно с „Въздушния“, „Американска литература“ (American Fiction), „Останалите“, „Май, декември“ и „Клети създания“. 

Сред номинираните драматични и комедийни сериали в телевизионните категории са

„Наследници“, „1923“, „Последните оцелели“,

„Сутрешното шоу“, „Короната“, „Тед Ласо“, „Начално училище „Абът“, „Мечката“ и „Бари“. 

Имената на номинираните обявиха стендъп комикът Седрик дъ Ентъртейнър и актьорът Уилмър Валдерама.

След скандал за липсата на разнообразие и корупционни практики наградите „Златен глобус“ са готови да отбележат завръщането си.  Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която преди присъждаше отличията, се реорганизира след скандала и вече не съществува под това име.

Лауреатите вече биват избирани от новосформирана организация. Обновената група с разнообразен състав на гласуващите наброява 300 души от цял свят, съобщи БТА.

Наградите „Златен глобус“ ще бъдат раздадени на 7 януари. Церемонията ще бъде предавана по телевизия Си Би Ес, след като Ен Би Си, която преди държеше правата за излъчването, не пожела да поднови сключеното едногодишно изпитателно споразумение.

Актуално

Избрано за вас