Продължението на „Лудия Макс“ ще дебютира в Кан

Снимка: Warner Bros.

Продължението на „Лудия Макс“ ще дебютира в Кан

Снимка: Warner Bros.
Сподели

След много спекулации филмовият фестивал в Кан официално разкри, че световната премиера на „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“, ще се състои в рамките на престижния фестивал през 2024 г., пише Variety.

„Фюриоза: Сага за Лудия Макс“ е очакваното с нетърпение продължение на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ на Джордж Милър.

„Фюриоза“, предистория на „Пътят на яростта“, с Аня Тейлър-Джой в главната роля, ще се разходи по булевард „Кроазет“

девет години след предишния филм

на Милър от поредицата „Лудия Макс“. След представянето си в Кан през 2015 г. „Пътят на яростта“ спечели 380 млн. долара в световен мащаб и шест награди „Оскар“.

Снимка: Warner Bros.

Премиерата на „Фюриоза“, който ще се прожектира извън конкурсната програма на Кан, ще бъде на 15 май. Във филма, в който участват Крис Хемсуърт и Том Бърк, Тейлър-Джой влиза в ролята, изиграна от Чарлийз Терон в „Пътят на яростта“.

„Идеята за тази предистория е в мен от повече от десетилетие“, каза Милър и добави: „Не бих могъл да бъда по-развълнуван да се завърна на Фестивала в Кан – заедно с Аня, Крис и Том, за да споделя „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“. Няма по-добро място от „Кроазет“, където да преживеем този филм с публиката на световната сцена“.

Снимка: Warner Bros.

Предишният филм на Милър, „Три хиляди години копнеж“ от 2022 г., също имаше премиера в Кан.

„Фуриоза“ ще се появи в кината на 24 май.

77-ият филмов фестивал в Кан се провежда от 14 до 25 май, а какво още да очакваме от звездното кино събитие прочетете тук.

Актуално

Избрано за вас