„Професия блондинка“ се завръща на малкия и големия екран

Снимка: MGM/courtesy Everett Collection

„Професия блондинка“ се завръща на малкия и големия екран

Снимка: MGM/courtesy Everett Collection
Сподели

Amazon се обединява с Рийз Уидърспуун и нейнaта компания Hello Sunshine, за да разработи телевизионен сериал, вдъхновен от „Професия блондинка“. Джош Шварц и Стефани Савидж, участвали в създаването на класики като Gossip Girl и The O.C., са ангажирани да напишат сценария на телевизионния сериал, чийто

сюжет се пази в тайна. 

Не е ясно и дали Уидърспуун планира да се превъплъти в ролята на Ел Уудс в потенциалния телевизионен сериал, пише Hollywood Reporter. Към момента Amazon претърсва видеотеката на MGM в търсене на заглавия, които да възроди. Компанията придоби легендарното студио преди няколко години.

Стриймърът и Hello Sunshine искат да

превърнат филмите за „Професия блондинка“ във франчайз

с няколко сериала. Втората потенциална продукция също е в начален етап.

По-рано Уидърспуун заяви пред The Hollywood Reporter, че е заинтересована да се върне към образа на Ел след навършването на 40 години.

„Искам да открия какво означава възрастта за тази героиня“, каза тя през 2019 г. на фона на усилията за възраждане на „Професия блондинка“. „Остаряването, съвременните идеи, как нещата са се развили – или не са се развили“, поясни още актрисата.

Според сайта IMDb в предпродукция е и игрален филм – „Професия блондинка“ 3 с режисьор Джейми Сук. В каста на бъдещата продукция се споменават имената на Рийз Уидърспуун и Дженифър Кулидж. 

Актуално

Избрано за вас