Шрек се завръща на голям екран догодина

Снимка: Paramount/Courtesy Everett Collection

Шрек се завръща на голям екран догодина

Снимка: Paramount/Courtesy Everett Collection
Сподели

Пета част от франчайза „Шрек“ ще излезе на екран през 2025 г., 24 години след първия филм от поредицата. Това съобщи Еди Мърфи, който озвучава Магарето, в интервю за „Колайдер“. Актьорът дори вече е успял да запише няколко реплики за своя герой.

Вече няколко месеца продължава подготовката и производството на поредния анимационен пълнометражен филм от поредицата. Очаква се в него да се появи нов приказен злодей – антагонист като Злата кралица или Злата мащеха. Появява се и нов герой – Грозното пате от приказките на Андерсен.

„Заедно с това се подготвя още една продукция в рамките на същата вселена“, допълва Еди Мърфи. Студиото „Дриймуъркс“ е в процес на предпродукция на филм, изцяло посветен на Магарето, което е най-добрият приятел на Шрек. Спинофът ще бъде създаден след премиерата на филма за зеленото чудовище.

В периода 2001-2010 г. от франчайза са издадени четири игрални филма, пише Variety. Оригиналният „Шрек“ превърна DreamWorks Animation в мощно студио със своите 487 млн. долара световни приходи. Филмът става първият носител на „Оскар“ в категорията за анимационен филм. „Шрек 2“ събра 928 млн. долара. И двата филма се състезаваха за „Златна палма“ на филмовия фестивал в Кан.

Макар че „Шрек Трети“ и „Шрек завинаги“ печелят по-малко признание от първите два филма, те все пак успяват да съберат съответно 813 млн. долара и 752 млн. долара в световен мащаб.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас