Работата по петия филм за Шрек започва

Работата по петия филм за Шрек започва

Сподели

След дългогодишна пауза зеленото добродушно чудовище Шрек се завръща за ново приключение.

Представяйки новата продукция на Illumination – „Супер Марио Bros.: Филмът„, ръководителят на студиото Крис Меледандри потвърди, че ще има пети филм от хитовата анимационна поредица.

Новото приключение на Шрек, Фиона и бъбривото Магаре отново ще се появи в сътрудничество с „DreamWorks“.

Меледандри добави, че подготовката за работата по проекта вече е започнала, съобщи американското списание „Variety“, цитирано от dir.bg.

Водят се и разговори с актьорите, озвучавали ключови персонажи –

Майк Майърс (Шрек), Камерън Диас (Фиона), Еди Мърфи (Магарето)

Крис Меледандри също така отбеляза, че се обмисля и създаването на отделен анимационен филм за един от персонажите в лентата, и по-точно Магарето.

На този етап не става ясно дали подобна продукция ще бъде осъществена. Актьорът и комик Еди Мърфи е изразил голямо желание да участва в подобно начинание.

По думите на ръководителя на студиото, Illumination работи и над поредните продължения на хитови анимационни продукции като „Ела, изпей!“, „Сами вкъщи“, „Аз, проклетникът“.

За пръв път зрителят срещна Шрек преди 22 години

Първият филм от 2001 година се превърна в абсолютен феномен за зрителите. Лентата спечели награда „Оскар“ за най-добър пълнометражен анимационен филм и донесе на създателите си приходи от 484,4 млн. долара. Последният филм – „Шрек завинаги“, излезе през 2010 година.

Фотокредит: facebook.com/Shrek

Актуално

Избрано за вас