След „Клети създания“ новият филм на Лантимос и Стоун тръга по кината

Снимка: Forum Film

След „Клети създания“ новият филм на Лантимос и Стоун тръга по кината

Снимка: Forum Film
Сподели

След невероятния успех на „Клети създания“ зашеметяващата Ема Стоун и несравнимият Йоргос Лантимос отново обединяват сили. Новият им проект е „Благи деяния“ и от 6 септември е в кината.

Впечатляващата продукция изследва коварните и интригуващи теми за

властта, контрола, свободната воля и динамиката на човешките взаимоотношения,

представени по типичния за скандалния режисьор начин. „Благи деяния“ предизвика абсолютен фурор по време на представянето си на фестивала в Кан. Затвърди позицията си на творба с дръзка оригиналност, порочен хумор и необикновена ексцентричност. А Джеси Племънс грабна наградата за най-добър актьор за ролята си във филма.

Снимка: Forum Film

Антологията „Благи деяния“ разглежда три самостоятелни истории, в които едни и същи актьори, сред които Джеси Племънс, Уилем Дефо, Маргарет Куали, Хонг Чау, Хънтър Шейфър, Джо Алуин, Мамуту Ати и Стоун, играят различен персонаж.

Запознаваме се с мъж без право на избор, който се опитва да поеме контрола над собствения си живот, с полицай, който е разтревожен, че изчезналата му в морето съпруга се е завърнала и изглежда като друг човек. Както и с жена, решена да открие конкретен човек със специални способности, на когото е предопределено да се превърне в изумителен духовен водач.

Снимка: Forum Film

„Мисля, че е интересно да наблюдаваме как човек може да си мисли, че има контрол над нещата или че е свободен да решава, а когато му се даде абсолютната свобода, му е трудно да се справи с нея и да се ориентира.

Това е микрокосмос на реалния живот

и как хора, които изглежда сякаш нямат никаква власт, контролират хора, които може да изглеждат много по-силни“, споделя Лантимос.

Снимка: Forum Film

Първият трейлър ни връща към стила на Йоргос, изпълнен с груба студенина, с която той се прочу. Видеото успява да събуди интереса и само да загатне за това, което ни предстои.

Актьорският състав включва двукратната носителка на „Оскар“ Ема Стоун („Клети създания“, „Ла Ла Ленд“), Джеси Племънс („Силата на кучето“), Уилем Дефо („Клети създания“, „Проектът „Флорида“), Маргарет Куали („Клети създания“, “Maid“), Хонг Чау („Китът“, „Менюто“), Мамуту Ати (“Black Box“), Джо Алуин („Фаворитката“) и Хънтър Шейфър („Еуфория“) и др.

Актуално

Избрано за вас