Българските R&B Награди – празник на таланта за трета поредна година

Снимка: Личен архив

Българските R&B Награди – празник на таланта за трета поредна година

Снимка: Личен архив
Сподели

Вечер пълна с толкова талант и вдъхновение, с толкова музика и красота. Вечер, посветена на българската R&B музика. Червен килим, бляскави гости, впечатляващи изпълнения, заслужили артисти и много труден избор за журито.

Българските R&B Награди се организират от Top Shelf Music за вече трета поредна година. Подобно събитие, обръщащо внимание специално на R&B, фънк и соул музиката в България, е

единствено по рода си. 

Атмосферата е изключително приятна и най-вече приятелска. Толкова много талантливи хора, събрани на едно място носят уникална енергия, която се усеща във въздуха, в усмивките и очите. Непрекъснато пред себе си виждам музиканти, певци, продуценти, артисти, хора на изкуството, които искрено се поздравяват и се радват за успехите на другия,

изразявайки подкрепата си.

Завистта, съперничеството и конкуренцията са останали някъде много далеч.

SoulBmoll; Снимка: Личен архив

На церемонията бяха отличени артисти в девет категории, а с изпълнения на живо, за доброто музикално преживяване се погрижиха 2 NAUM, Александър Славчев, GABÓ, SoulBmoll, Xander&V и YAVI. Всички те взривиха сцената с нова музика или с любимите на публиката си хитове. Танци също не липсваха. 

„Програмата е много наситена. Ако ги нямаше артистите, това събитие нямаше да съществува“, с тези думи откри церемония един от основателите на наградите Виктор Анчев.

Александър Славчев; Снимка: Instagram

За „Най-добър албум“ беше отличен „Пътят към теб“ на Александър Славчев. „Много съм щастлив, защото готвя този албум от 12 години“, каза изпълнителят, приемайки наградата.

Той спечели и в категорията „Най-добър певец“.

А наградата „Най-добра певица“ грабна Криста, която призна, че всички номинирани дами са нейно вдъхновение. „Знам колко важно е вдъхновението за артистите, за мен то е силно, колкото е силна любовта“, каза още певицата.

Криста; Снимка: Top Shelf Music

С наградата за „Най-добра група“ си тръгнаха SoulBmoll, които

точно в деня на церемонията празнуваха 10 години от създаването си.

Многото позитивна емоция и любов помежду им си пролича в развълнуваните очи на Славина Калканджиева, една от вокалистките на бандата, докато представяше всеки от членовете на SoulBmoll.

SoulBmoll; Снимка: Top Shelf Music

За най-добър Alternative/Urban/Jazz Албум спечели Frantic Zen на Arnau Garrofé Farràs.

„Много е странно да получиш награда за видеоклип от Башмоушън за видео, което не си направил ти“, каза Бобо, приемайки наградата за най-добро видео към песента му с Дара „Няма да ми липсваш“. Режисьор е Крис Захариев.

Борислав Бояджиев – Борче връчи отличието в категорията „Най-добър продуцент“ на Денис Попстоев. Приемайки наградата той каза: „Благодаря за честа, радвам се, че съм тук и вие сте тук. Много съм щастлив, че Борчето ми връчва наградата, защото винаги е бил вдъхновение за мен“.

За „Най-добър сингъл“ беше отличена песента All Night Long на Xander&V. А наградата „Най-добра колаборация“ грабнаха Бобо и Мирослава за общата им песен – „От края до края“.

Церемонията завърши с една специална награда – за принос към българската R&B музика. Миналогодишният носител на наградата –

Мария Илиева връчи статуетката на група „Каффе“.

„Преди 25 години – голяма част от номинираните тази вечер са на толкова, се събрахме група ентусиасти, обичащи българската музика и заради Георги Янев се кръстихме „Каффе“, каза Мария. „Много се гордея с тези хора, защото нашите пътища се разделиха във времето, но всеки един от нас написа чрез творчеството си поне

няколко страници от българската музикална история“.

Докато група „Каффе“ излизаха на сцената цялата зала пя заедно емблематичната им песен „Вместо мен“. 

Наградата идва точно ден след 45-тия рожден ден на Орлин Павлов. 

Снимка: Top Shelf Music

Приемайки наградата той сподели: „Тази енергия не трябва да се губи, не трябва да се губи и приятелството. В тези награди има истина, защото го виждам в очите на всеки тук“.

Явно не само аз усещах специфичната творческа енергия. Някъде под светлината на прожекторите, в задимената атмосфера тази една вечер, събрайки съмишленици в името на музиката, беше истински празник.

Актуално

Избрано за вас