И Editors идват в Бургас през лятото, ще ги подгряват ALI

И Editors идват в Бургас през лятото, ще ги подгряват ALI

Сподели

Една от най-добрите съвременни европейски групи на живо – британците Editors са второто голямо име, което идва у нас на BURGAS SUMMER LIVE това лято.

На 13 август музикантите от Бирмингам ще делят една сцена с момчетата от ALI.

Editors са хедлайнерите в неделя, 13 август, на поредицата концерти на Fest Team, която дава заявка да се превърне в един от най-чакваните музикални фестивали на 2023 година. В петъчната вечер, 11 август, пристанището в морския град ще разтърсят Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Hayes & Y.


В продължение на две десетилетия Editors проправят своя славен път към върховете на британския рок звук. Време, през което музикантите не спират да печелят най-високите отличия, които може да постигне една банда от Острова. Платинени и златни плочи, хитови сингли, номинации за Mercury и Brit награди. Разпродават турне и печелят репутация на една от най-добрите групи на живо.

За международния им успех са отговорни не само емблематичният баритонов глас и завладяващото сценично присъствие на Том Смит и способността им да пишат класни рифове и абсолютни рок химни, но и смелостта им постоянно да експериментират.

Editors никога не са били група, която прави това, което се очаква от нея.

Последният им, седми албум, EBM е поредният музикален завой. Това е най-нестандартният материал на Editors досега – вълнуващ, безмилостен тласък на пълнокръвен електро-индустриален рок.

Припомняме, че Editors бяха хедлайнери на първата фестивална вечер на Spirit Of Burgas през 2013 година.

„Най-мечтаното лято“!

„Две години след първия ни концерт… THIS HAPPENED!!! ALI и Editors на една сцена!!!“ – написаха музикантите от алтернативното рок явление ALI.

ALI идват от бъдещето с категоричността на настоящето. Те са Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц – китара, Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали).

Музикалното приключение на бандата, създадена преди малко повече от две години органично между приятели, включва пет (от пет!) сингъла Номер 1 в националните рок класации. За кратката си история досега, те са създали лоялна фен база, два местни хедлайн фестивала и селекция за музика в реклама на международна фондация „Четири лапи“.

2023 е годината, в която ALI ще представят и дебютния си албум, по който работят методично и прецизно в момента.


От днес, 25 април, стартира масовата продажба на билетите за BURGAS SUMMER LIVE за всички с цени на билетите от 99 до 220 лв. в мрежата на Ticketstation. Членовете на Fest Club вече могат да закупят билети за концертите на цени от 88 до 200 лв.

Концертната 2023: Най-хубавото тепърва предстои

Фотокредит водеща снимка: Stuart Westwood

Актуално