Кои са големите музикални събития у нас за 2024 г.?

Кои са големите музикални събития у нас за 2024 г.?

Сподели

Преживяването да видиш и чуеш любим изпълнител на живо е несравнимо особено когато е на голям концерт. Вълнението ти се слива с това на стотици други фенове наоколо и залива сцената като вълна. Емоциите резонират и се връщат отново към публиката, което

превръща събитието в спомен за цял живот.

Колкото и да обичаме местните клубни сцени, които предлагат интимност, не можем да отречен различния ефект, който имат големи зали и концертите на открито.

Независимо дали сте рок фенове, предпочитате класическата музика, или сте от тези, които със зъби и нокти се бореха за билет за концерта на Ед Шийрън… Тази година страната ни ще е домакин на не едно или две големи музикални събития, които определено

ще оставят отпечатък и в културния ни календар

и в сърцата на всички, които ще им се насладят на живо.

Фото кредит: BG Sound Stage

Само броени дни ни делят от двата напълно разпродадени концерта на световноизвестния цигулар и диригент Андре Рийо. Той идва в София на 15 и 16 март с изцяло нова програма. Публиката ще бъде пренесена в свят на очарователни мелодии, поднесени от Рийо и неговия оркестър „Йохан Щраус”, хор и солисти от различни националности. А репертоарът им се простира от класически музикални шедьоври до валсове, музика от филми, поп хитове и опера.

Снимка: Stephane Guiochon

С два концерта на 15 март Voca People ще ви отведат на магическо музикално пътешествие, изпълнено с познати мелодии в напълно нова и причудлива интерпретация. Без инструменти, без звукови ефекти – само осем невероятно талантливи комични вокалисти, умело бийтбоксиращи в уникален стил на вокални перкусии.

Те ще възпроизвеждат цял оркестър вокално.
Снимка: bgtsc

Най-известната белгийска певица за всички времена – Лара Фабиан, ще пее за първи път в Пловдив на 27 април 2024 г. Организаторите обещават вечер, изпълнена с очарование и нежност, разказваща истории чрез музиката на даровитата изпълнителка за насладата от любовта и усмивката, която не може да се опише, а трябва да се преживее. Концертът, част от световното ѝ турне, е в зала „Колодрум“, а началото е от 19:30 часа.

Снимка: bilet.bg

Поредна емоционална „италианска“ вечер ни чака на 29 април 2024 г. в зала 1 на НДК с концерт на Дзукеро, който не пропуска любимата си България в големия си World Wide Tour 2024. Това ще е петото му идване у нас – след дебюта в далечната 2002 г. В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична.

Снимка: Artvent

През месец май отбелязваме много празници, но тази година ще имаме още един повод да празнуваме музиката, защото любимата група D2 навършва 25 години на сцена. Концертът по този повод ще се проведе в зала 1 на НДК на 10 май.

В момента D2 работят по юбилеен албум със специални гости, включващ някои от най-големите хитове на групата. Както и по около двайсет нови композиции, част от които ще влязат в напълно нов албум. Бандата има четири издадени албума, сред които „Ледено Момиче“(2000), който според организаторите е сред

най-продаваните музикални продукти на българския пазар

за последните двайсет години с повече от 100 000 броя.

Билети за грандиозния концерт на D2 може да закупите ТУК.

Снимка: BG Sound Stage

След дълга пауза суперзвездата на гръцката музика – Михалис Хаджиянис, се завръща за концерт на Античния театър.

Благодарение на многобройните хитове и платинени албуми той бързо се превърна в

най-популярния певец и автор на песни на гръцката музикална сцена.

Той е и един от най-прочутите през последното десетилетие гръцки изпълнители в света, гостувал в България многократно с напълно разпродадени концерти. Този път Михалис се завръща с концерт на Античен театър в Пловдив на 8 юли. Билети все още може да закупите ТУК.

Снимка: Fest Team

За щастие на българските фенове, атрактивният челист от Хърватия Hauser, идва у нас, за да представи „Rebel with a Cello”. Той ще изнесе два концерта – на 14 и 15 юли. А мястото е под открито небе в Античен театър Пловдив. Тази емблематична сцена ще стане свидетел на впечатляващ музикален спектакъл на едната половина от дуета 2Cellos.

Само ден по-късно Брус Дикинсън идва с нов солов албум в София на 16 юли 2024 г. След като през септември миналата година той

изненада целия рок и метъл свят

като обяви предстоящ солов албум и дати за турне в Латинска Америка, в последствие добави още дати, сред които и България. С турнето си музикантът промотира новия си солов албум The Mandrake Project, който е седмият подред и първият му след Tyranny Of Souls през 2005 г. Билети ще намерите ТУК.

Снимка: Erik Umphery

Един от най-продаваните звукозаписни артисти в света и двукратен носител на „Грами“Грегъри Портър, се завръща в България. След труимфалното му представяне през юли 2022 г. в напълно разпродадения Античен театър в Пловдив, сега той отново избира това емблематично място. Концертът му е на 24 юли 2024г.

Джаз и соул легендата, отбелязвайки десетилетие на световен успех, включва България в турнето си. Като част от него Портър ще представи някои от най-големите си хитове, както и парчета от албума си Still Rising.

Фото кредит: TIM MOSENFELDER/WIREIMAGE

За първи път в България идва световната звезда на поп музиката – Ед Шийрън, за да представи изключително успешното си „+ – = ÷ x“ Mathematics турне на 31 август на стадион „Васил Левски“. Калъм Скот ще бъде специален гост на спектакъла.

Само през миналата година Шийрън издаде два албума – „-“ (Substract) и Autumn Variations. Те достигнаха до №1 в целия свят. Феновете ще могат да се насладят на уникален спектакъл с любимите си песни на британския изпълнител. Последни билети могат да бъдат закупени ТУК.

Снимка: Fest Team

Един от най-обичаните тенори в света и най-продаван изпълнител на класическа музика – Андреа Бочели,

ще отпразнува 30 години невероятна кариера

през 2024 г. По този повод той се завръща в България по покана на Fest Team и Charm Music за уникален концерт под звездите на 14 септември на стадион „Васил Левски“ в София.

През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот и кариера.

Снимка: Fest Team

След фурорa, който направи през 2023 г. със своето турне „20 години на сцена“, най-обичаният и слушан у нас гръцки изпълнител Никос Вертис идва за пореден голям концерт в България.

Шоу-спектакълът тази година ще бъде на 11 октомври в зала „Арена София“. За грандиозната гръцка вечер ще се погрижи и оркестърът на Никос Вертис с 25 музиканти с бузуки. А атмосферата в залата със сигурност ще надмине тази и в най-добрите гръцки клубове със сцена на няколко нива, мултимедия и светлинно шоу.

Снимка: Fest team

Любимата звезда от 90-те DJ BoBo празнува своята 30-годишнина на музикалната сцена по много специален начин догодина. Мащабното турне EVOLUT3ON по повод юбилея му ще мине и през България на 19 октомври 2024 г.

Освен нови песни, шоуто в София ще включва и заразителен микс от големите хитове на любимия изпълнител, които всички познават и пеят, спиращи дъха хореографии, впечатляващи видео и светлинни ефекти, както и фантастични костюми.

Снимка: Facebook

Краят на годината също ще е силен, защото у нас пристига италианската звезда Лаура Паузини. След разпродаването на някои от най-големите зали в цяла Европа, тя обяви нови дати от успешното си световно турне 2023/2024, включвайки и България. Шоуто на 16 декември, организирано от Fest Team, е първото гостуване на Лаура Паузини у нас.

Актуално

Избрано за вас