Лана Дел Рей получава награда за авторската си музика

Снимка: Gilbert Flores/Getty Images

Лана Дел Рей получава награда за авторската си музика

Снимка: Gilbert Flores/Getty Images
Сподели

Лана Дел Рей ще бъде отличена от Националната асоциация на музикалните издатели (NMPA) по време на годишната среща на организацията на 12 юни, пише Variety. Тя ще получи тазгодишната награда „“ Икона в  авторството на песни“ на NMPA в знак на признание за нейната

„напълно оригинална естетика, на която подражава цяло едно поколение“.
Снимка: Gilbert Flores/Getty Images

Това се казва в официалното съобщение на NMPA.

През април Лана дел Рей беше сред изпълнителите на музикалния фестивал „Коачела“. На сцената тя се качи заедно с Били Айлиш, Doja Cat, Ice Spice и други популярни изпълнители.

На събитието награда ще бъде връчена и на текстописеца Саван Котеча за успехите му в поп музиката. Те се дължат на писането  на хитове за Ариана Гранде, One Direction, Бритни Спиърс и много други.

Снимка: musicrow.com

Вечната класика „Can’t Help Falling in Love“ ще бъде отличена като песен-икона на NMPA. Написана е в съавторство от Луиджи Креаторе, Уго Перети и Джордж Дейвид Вайс.

Главният изпълнителен директор на Warner Music Group Робърт Кинкъл ще проведе и ключов разговор с администратора на регистъра на авторските права Шира Пърлмутър, за да обсъдят защитата на интелектуалната собственост.

Конгресменът Даръл Исса ще получи наградата на председателя на NMPA за усилията си в подкрепа на артистите и авторите на музика.

Актуално

Избрано за вас