Миро и концертът, по който загубихме контрол

Снимка: Иван Ерменков

Миро и концертът, по който загубихме контрол

Снимка: Иван Ерменков
Сподели

Сцената е бляскава, завесите – червени, а прожекторите – бели. След като музиката зазвучава, под бурните аплодисменти и отварящите се завеси се появява този, заради когото всички са дошли – Миро, както и музикантите му от група SoulBmoll.

Снимка: Иван Ерменков

Напълно разпродадената зала 1 на НДК не е нещо необичайно за Миро. След цяло лято, в което той обикаляше страната с турнето си и пълнеше зали, дойде моментът да зарадва и публиката си в София.

Била съм на много негови концерти и не очаквах, че по нов начин мога да се впечатля от таланта му.

В един момент обаче се загубих в дълбините на гласа му…

Концертът беше музикално и визуално преживяване. Към изключителния глас на Миро се присъединиха 11 страхотни музиканти, а за завършения спектакъл допринесе красивият светлинен дизайн.

Снимка: Иван Ерменков

Освен, че изпя любимите на публиката си хитове, Миро започна концерта с най-новата си песен Нежен. Премиерата ѝ беше часове преди събитието. За нейното осъществяване той благодари на Саня Армутлиева, която му предложила да работи с Кристиан Костов. Така двамата създават най-новото парче на изпълнителя. И както Миро пее в него, беше с „черни очила“ и „бели дрехи“.

Снимка: Иван Ерменков

Още в началото на концерта изпълнителят приветства почитателите си и каза: „Абсолютно съм убеден, че не заслужавам цялата тази любов, но много ви благодаря“. Публиката наистина отвръщаше с любов на Миро и виждах как хората нетърпеливо се задържаха по седалките си. Това обаче не траеше дълго и

много от тях станаха и затанцуваха на любимите си песни.

Сред феновете на изпълнителя имаше както малки деца с негови тениски, които бързаха да му подарят цветя, така и възрастни двойки, които се наслаждаваха на музиката в бавен романтичен танц.

Снимка: Иван Ерменков

От начина, по който се движи по сцената, си личи колко умело я владее. Неведнъж слиза и пее сред публиката, общува с музикантите си и не пропуска да благодари на важни за него хора. Сред първите редове в публиката беше Митко Щерев, на когото Миро отдаде специално внимание. Той разказа колко се е притеснявал да го срещне за първи път. А големият музикант му е казал да го нарича просто „чичо Митко“. Така „Каризма“ също се осъществява по идея на Митко Щерев, който има ключова роля и в първата им песен, която се превръща в хит – „Рискувам да те имам“.

Снимка: Иван Ерменков

Миро разказа как във времето, когато не са имали работа. Тогава именно чичо Митко е показвал голяма загриженост към тях и е споделил с тях дори и трапезата си. В негова чест и знак на благодарност Миро и музикантите му изпълниха песента „Утре“ на група „Диана Експрес“.

По-късно вечерта Миро изпя още една чисто нова песен – „Споделено“, казвайки, че обикновено не пее парчета, които не е написал сам, но тази е изключение. На екраните в залата през цялото време имаше и текстовете на песните, така че всички да пеят заедно с него. „Всяко нещо, включително хубавата храна, е за да е споделено, така че няма нищо по-скучно от това да пея сам“, призова Миро.

Снимка: Иван Ерменков

Както той каза, всеки има роля, за да се случи концертът – от екипа до публиката. Без едни хора обаче вечерта със сигурност нямаше да е същата –

това са младите таланти от група SoulBmoll,

които вече придружават Миро на всички негови концерти. Нежните беквокали бяха поверени на Трио Тринити – Божана Спасова, Миглена Русева и Славина Калканджиева, които изпяха с Миро и песните „Рискувам да те имам“, „Минаваш през мен“ и „Yurudum“. Всички концертни аранжименти, които публиката чу, са дело на Момчил Косев, който освен това пее беквокали и свири на китара и тромбон. Брас секцията този път се състоеше от Георги Стойков – тромпет и Иван Йорданов – саксофон. На барабаните беше Виктор Викторов, а на перкусиите Георги Попов. Останалите таланти от групата са Александър Васев – пиано, Емилио Мархолев – бас, и Христо Нейчев – китара.

Снимка: Иван Ерменков

След дългия бис, в който Миро все едно изпитваше публиката си, той изпя песен на еврейски език, обяснявайки, че тя е молитва за мир. Също така изпълнителят сподели, че за последен път изпълнява песен, която досега присъстваше често в репертоара му, макар да е превод на оригинала – „Another in the fire“.

Миро за пореден път доказа, че дава всичко от себе си на сцената –

независимо от предизвикателствата като настинки или скъсани слушалки. „Ще запазя най-доброто за накрая“ се пее в песента „Върха на планината“, която разбира се Миро изпя… накрая.

Снимка: Иван Ерменков

А за наближаващия край на годината изпълнителят и екипът му подготвят два специални концерта – на 19 декември в София и на 20 декември в Пловдив. Перфектен празничен подарък за всички почитатели на хубавата българска музика.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас