Магията на Коледа: Миро с вълшебен коледен концерт и три невероятни биса

Фото кредит: Иван Ерменков

Магията на Коледа: Миро с вълшебен коледен концерт и три невероятни биса

Фото кредит: Иван Ерменков
Сподели

В света на българската музика един изпълнител успява да превърне всяка нота e вълшебство. Тези, които са имали удоволствието да го чуят на живо, знаят, че Миро несъмнено е душата на музикалната сцена в България. На 21-ви декември в столичната зала 1 на НДК, музиката и коледното настроение се преплитаха по най-чаровния начин с концерта „Christmas edition“, част от турнето на Миро „Best of Miro“. Освен известните хитове на певеца, в репертоара присъстваха и специално подбрани рождествени песни.

Фото кредит: Иван Ерменков

Хиляди хора се бяха запътили към залата, търсейки развълнувано местата си, а много от тях водеха и децата си за ръка. И ето, че моментът настъпи. Червената завеса, скриваща сцената беше повдигната, а зад нея се появиха и

младите надежди

на българската музика – група SoulBmoll. Веднага след тях изскочи и Миро, който откри концерта с песента „Отначало“. След изпълнението ѝ, певецът побърза да благодари на всички присъстващи в залата, решили да споделят вечерта си с него. Той допълни, че билетите за събитието са били напълно разпродадени още преди два месеца и това го е мотивирало да планира нещо още по-голямо –  The Grand Finale“ – грандиозният финал на турнето „Best of Miro“, който ще се състои на 17 април в „Арена София“.

Публиката бе възхитена от освежените версии на хитовете „Рискувам да те имам“ и „Yurudum“, които бяха изпълнени в дует с изящните гласове на Божана и Славина от трио Trinity. Миглена пък се присъедини към магичното изпълнение на „Свята нощ“, където участие взе и хорът Sofia Gospel Choir.

Миро и трио Trinity / Фото кредит: Иван Ерменков

Не след дълго залата замлъкна и бе

озарена от светлините на телефоните

и емоционалното изпълнение на „Гълъбо“. Веднага след него Миро запя следващата песен, която накара гостите да настръхнат “Печат от моята душа”.

Един от най-специалните моменти на вечерта бе появата на Мария Илиева за изпълнението на новото им съвместно парче „Ако утре няма днес“. Двамата за пореден път впечатлиха публиката с невероятните си гласове и пламенното представяне. На фона на бурните аплодисменти, Миро подари на Мария букет от червени рози.

Хитът „Повече“ пък накара цялата публика да

затанцува в ритъм,

а еуфорията се усещаше из цялото пространство.

Като отговор на бурните овации и изпълненията, последваха не един, а цели три биса. Някои от песните бяха изпълнени отново, а публиката остана на крака през цялото време.

Неочаквано за всички, на екрана в един момент светна българското знаме. Сърцето на вечерта затуптя още по-силно, когато Миро и Надежда Ковачева, тазгодишната победителка от „Гласът на България“, обединиха гласовете си в изпълнение на емблематичната българска народна песен „Кой уши байрака“. На първия ред бяха и нейните подгласнички – Димитрина Германова и Елена Попова.

Миро и група SoulBmoll / Фото кредит: Иван Ерменков

Последваха изпълнения на „Убива ме с любов“, “Хубава си, моя горо” и “Облаче ле бяло”, което беше посветено на всички, които се връщат в България за празниците.

Концертът беше блестящо завършен с изпълненията на „Върхът на планината“ и „Благословението“, която отново бе представена в компанията на Sofia Gospel Choir и пастор Теодора Асенова.

В рамките на повече от два часа, сцената преливаше от енергия и емоции. Публиката пък остана с чувството, че беше част не просто от един концерт, а от незабравима Коледна вечер, оставаща в сърцата на всички присъстващи.

Актуално

Избрано за вас