Дуа Липа, Coldplay и Шаная Туейн ще излязат на сцената на „Гластънбъри“

Снимка: Glastonbury Festival

Дуа Липа, Coldplay и Шаная Туейн ще излязат на сцената на „Гластънбъри“

Снимка: Glastonbury Festival
Сподели

Хиляди хора започнаха да се стичат във фермата Уърти в Югозападна Англия, където се провежда музикалният фестивал „Гластънбъри“, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. Сред изпълнителите, които ще зарадват феновете са Дуа Липа, Coldplay  и Шаная Туейн.

Фестивалът ще приключи в неделя, 30 юни, с концерт на певицата SZA. На основната сцена, известна като Пирамидата, тя ще изпълни хитове като Kill Bill и The Weekend. В тазгодишното издание ще участва и афробийт звездата Бърна Бой, рапърът Литъл Симз, английската певица Пи Джей Харви и кей поп групата „Севънтийн“. Това е едно от изданията на фестивала в последните години

с най-слабо участие на рок банди,

отбелязва Ройтерс. Слънчево време посрещна феновете, които пристигнаха във фермата Уърти с раници и къмпинг оборудване. Джеймс Трусън е 30-годишен звукорежисьор от Съмърсет, който се е наредил на опашка през нощта, за да бъде един от първите пристигнали. Пред Ройтерс той заяви, че присъства на концертите 11 поредни години.

„Това е онази магия, която не можеш да получиш на друг фестивал“

казва той. „Наистина няма по-хубаво усещане. Вълшебно е“.

Фестивалът е основан от фермера Майкъл Ийвис и покойната му съпруга през 1970 г. Събитието започва ден след смъртта на легендарния китарист Джими Хендрикс. Тогава изпълнителите свирят пред 1500 души, закупили билети за една британска лира. Това включвало и безплатно мляко. Повече от 50 години след това и със сегашния си капацитет от над 200 000 души мястото се превръща в пъстър и понякога кален малък град от палатки за пет дни почти всеки юни.

Тази година билетите за фестивала бяха на цена от 355 британски лири (450 щатски долара). Те бяха разпродадени час след пускането им през ноември, припомня Ройтерс.

Актуално

Избрано за вас