Съавторът на поредицата „Дюн“ и художник на Marvel идват на Comic Con

Снимка: Aniventure Comic Con

Съавторът на поредицата „Дюн“ и художник на Marvel идват на Comic Con

Снимка: Aniventure Comic Con
Сподели

На 6 и 7 юли Aniventure Comic Con посреща автора на поредицата книги от вселената на „Дюн“, „Междузвездни войни“ и „Досиетата X” Кевин Дж. Андерсън, както и художникът от света на популярното издателство DC Comics Кристиан Дусе. Те се присъединяват към списъка от забележителни гости, с които феновете на най-голямото събитие за поп култура у нас ще се запознаят на живо.

Освен вълнуващите срещи със световноизвестни артисти, събитието

ще предложи на всички фенове на гейминга специална зона

и възможността да се включват в различни турнири с награден фонд от 3000 лева. Един от тях е League of Legends Challenge, а форматът на срещите ще е 1v1. И тази година записванията ще се провеждат само на място. Предстои да бъдат обявени още много активности, турнири и зони свързани с актуални и любими игри, а изненадите в Gaming залата са гарантирани.

Снимка: Aniventure Comic Con

Когато говорим за необятния свят на киното, няма как да не споменем един от най-въздействащите филми, излизали някога на голям екран, а именно актуалният „Дюн“ (DUNE). Екранизацията на едноименната фантастика на писателя Франк Хърбърт спечели цели 6 награди „Оскар“. Режисьорът Дени Вилньов създаде с невероятно майсторство и „Дюн: Част втора“.  Част от екипа и на двата филма е авторът Кевин Дж. Андерсън, който

пристига в България специално за тазгодишното издание

нa Aniventure Comic Con. Той ще разкаже повече за ролята си в мащабните продукции, като съавтор на 15 книги от поредицата за пясъчната планета „Дюн“. Андерсън ще разкрие подробности и за работата си като писател, който има издадени 180 книги продадени в 24 милиона тираж на 34 езика. Освен на „Дюн“ Кевин Дж. Андерсън е автор и на множество романи от сагата за „Междузвездни войни“ и „Досиетата X”. Но това далеч не е всичко, защото специалният гост на фестивала е писал и романи за Супермен и Батман, както и редица комикси за някои от най-големите световни издателства като DC Comics, Marvel, Boom!, IDW, Wildstorm, Topps и Dark Horse.

Снимка: Aniventure Comic Con

А щом споменахме комикси и супергерои, идва ред да обърнем специално внимание на следващия изключителен гост на Aniventure Comic Con – художника Кристиан Дусе oт вселената на DC Comics. Сред шедьоврите, създадени от него, са комиксите „Batman“, „Flash“, „Batman & Robin“, „I Аm Batman“, „Justice League vs. Godzilla vs. Kong“. Портфолиото му включва и

отличителните творби за Mаrvel

Guardians of the Galaxy: Ozone Heroes“ и „Marvel’s Hero Project: Astonishing Austin“. Кристиан ще бъде и в двата дни на събитието за среща с фенове, автографи, рисуване на живо по поръчка и други активности.

Не пропускайте тази и още много вълнуващи срещи по време на Aniventure Comic Con на 6 и 7 юли в Интер Експо Център. Събитието събира

на едно място аниме, манга, косплей, комикси, гейминг

и още много други активности и забавления, свързани с поп културата у нас.

Сред обявените артисти до момента са актьорите Рос Марканд („The Walking Dead“, „Avengers“, „Doctor Strange“, „Invincible“, „What if…?“) и Дан Фоглър („Fantаstic Beasts“, „The Walking Dead“, „Fanboys“, „Balls of Furry“, „The Offer“). У нас ще пристигнат и международните косплей артисти Bambi Lashes Design и Еrza Cosplay.

Двудневни, еднодневни, ULTRA и MEET & GREET билети за Aniventure Comic Con 2024 могат да бъдат закупени от https://www.comiccon.bg, мрежата на Ивентим.

Актуално

Избрано за вас