Брой до 7… със Свежен Младенов (БЛИЦ ИНТЕРВЮ)

Брой до 7… със Свежен Младенов (БЛИЦ ИНТЕРВЮ)

Сподели

В дълбините на българската актьорска сцена изпъква една ярка светлина, родена на 31-ви октомври 1974 година в София. Свежен Младенов – впечатлява те с младежкия си дух моментално, а начинът, по който гори на сцената е символ на неоспорим талант и страст.

През 2004 година се дипломира с блестящ успех от НАТФИЗ със специалност „Актьорство за драматичен театър“, под наставничеството на легендарния професор Стефан Данаилов. Има десетки роли в театъра и е

носител на наградата „Аскеер“ за най-добра мъжка роля

за изпълнението на Поп Кръстю във „Великденско вино“. Част от трупата на театър „Възраждане“ е от 2005 година. Превъплъщавал се е в много незабравими персонажи като Рене от „Ало, Ало“, доктор Уотсън в „Шерлок Холмс“, Вуйчо Ваньо, Фреди Меркюри и Джейк Лата в „Нощта на игуаната“.

Работи също толкова активно в киното и телевизията. Гледали сме го в сериали като „Откраднат живот“, „Лъжите в нас“, сред филмите с негово участие са „Летовници“, „Воевода“, „Чичо Коледа“.  В момента може да бъде видян в две доста актуални продукции – сериала „Алея на славата“ и игралния филм „Аферата Пикасо“. В началото на следващата година Свежен ще се превъплъти и в ролята на Чорбаджи Юрдан в новата продукция на „Мирамар филм“ – „Чума“.

Ако не бях Свежен Младенов щях да съм…
С: Никой.

Животът без изкуство би бил…
С: Монотонен.

Любовта прави живота ми…
С: На периоди.

Много ми е трудно да…
С: Се харесвам.

Най-добър съм в приготвянето на…
С: На яйца.

Ако се озова на самотен остров…
С: Ще избягам.

Децата ми ме карат да…
С: Продължавам.

Театърът ме кара да…
С: Мисля.

Четете цялото интервю със Свежен Младенов тук.

Фото кредит откриваща снимка: Miramar Films

Актуално

Избрано за вас