Представиха официалния трейлър на филма „Чума“

Фото кредит: Miramar film

Представиха официалния трейлър на филма „Чума“

Фото кредит: Miramar film
Сподели

Днес продуцентите от „Мирамар филм“ представят първия официален трейлър на „Чума“. Филмът,

вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“,

е режисиран от Иван Владимиров. Сценарият е на професор Боян Биолчев. Актьорския състав включва Свежен Младенов, Eвелина Бибова, Матей Мичев, Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева, Любомир Бъчваров.

Art Portal News има удоволствието е бъде част от медийните партньори на дългоочакваната продукция.

Трейлърът на „Чума“ въвежда зрителя в отминалия ХIХ век, в един различен, суров и красив свят, показан чрез въздействащите кадри на оператора Румен Василев и запомнящата се музика на композитора Петко Манчев. Специално за снимките екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков

реставрира стари къщи в село Каменица,

за да създаде реалистични декори на българското село по онова време. „Чума“ е филм в епоха, какъвто не сме виждали отдавна, със сериозна заявка за дълбоко вглеждане в българската народопсихология.

Вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“, филмът е много повече от разказ за една епидемия, която преобръща живота на хората. Черната напаст е катализаторът, който изважда на преден план най-високите и най-ниски човешки страсти. Показва различните лица на човешката природа в битката за оцеляване.

Героите са представители на различни архетипи – невинното дете, героя, злодея, мъдреца, чешита, комика, майката и бащата. На фона на всичко това се случва една чиста любов, която показва смелостта и волята за живот в младото сърце, готово на всичко. Защото чумата се гони с огън. Но и с любов.

Бащина обич, любов, тайни, приятелство, предателство, вяра, страх и завист бушуват от 19 януари, когато филмът излиза в кината в цялата страна.

Гледайте официалния трейлър на „Чума“ тук:

Фото кредит: Miramar film

Актуално

Избрано за вас