Разкриваме „Последната тайна на Фреди Меркюри“ в Нощта на театрите (ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН)

Разкриваме „Последната тайна на Фреди Меркюри“ в Нощта на театрите (ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН)

Сподели

Някога искало ли ви се е да си направите театрален маратон? Нощта на театрите, която се отбелязва на 18 ноември, ще ви даде тази възможност.

Тя е част от платформата Европейска Нощ на театъра и вече 10 години кани по един необикновен и много личен начин всички театрални почитатели да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития. Проектът стартира през 2008 г. в Хърватска, а тази година ще се проведе за единадесети път в България. През 2013 г. в първото издание в София е

имало 45 събития и 15 000 зрители.

2017 година е рекордна – в Нощта на театрите, преминала под наслова „И утре ще има Нощ“, са взели участие 13 града с 206 събития и 71 824 зрители.

Фото кредит: Театър „Възраждане“

Освен на спектакли на живо, любителите на театъра ще могат да се насладят и на уникалния подарък, който стрийминг платформата за сценични изкуства 7Arts ще им направи.

Той ще бъде особено специален за тези, които са закъснели със закупуването на билети. Същото важи и за тези, които искат Нощта на театрите да продължи и след 18-и ноември.

Само в периода 17-25 ноември от тук (в края на статията) ще можете да гледате едно от най-успешните представления на Театър „Възраждане“ – „Последната тайна на Фреди Меркюри“. Спектакълът бе част от репертоара му в продължение на цели 10 години, но наскоро сценичният му живот приключи.

Единствената възможност да се докоснете до магията му е чрез 7Arts.

Пиесата разказва за последните седмици от живота на легендарния Фреди Меркюри и предлага алтернативен поглед върху противоречивата биография на певеца. Неговият образ е метафора за съдбата на артиста – да е винаги на показ, но почти никога себе си.

„Последната тайна на Фреди Меркюри“ е едно пътуване през истина и лъжа, през любов и омраза, през въображаемо и реално… През живота на една легенда.

Фото кредит: Театър „Възраждане“

Постановката се радва и на няколко отличия през годините. Сред тях са Награда на журито за цялостен спектакъл и Наградата на публиката на IV-ото издание на Европейски фестивал на пътуващия театър в Сливница.

Режисьор е Съни Сънински. В ролята на легендата от Queen влизат не един, а двама актьори – Свежен Младенов и Анатоли Лазаров. В спектакъла участват още Георги Златарев, Мариана Жикич, Лили Шомова, Донка Аврамова – Бочева.

За да покажем уважението си към положения труд, достъпът до представлението ще бъде възможен само с виртуален билет на стойност 10 лв.

Може да гледате „Последната тайна на Фреди Меркюри“ тук.

Освен до тази изключителна постановка, в 7Arts може да се докоснете и до още много театрални заглавия от българската и чуждестранна сцена. Разгледайте богатия театрален каталог на театъра тук.

Актуално

Избрано за вас