Маникюрът не е това, което беше – тенденции за пролет 2023

Маникюрът не е това, което беше – тенденции за пролет 2023

Сподели

Когато говорим за мода има ли по-благодатна тема от маникюра в скоростта на тенденциите? Особено, ако вече сме

в разгара на трендовете за пролет/лято 2023, добре е да знаем – свободата е голяма.

Може смело да експериментираме, а каквото не ни харесва като нюанс, веднага се сменя със следващото. Каквото и да изберем обаче, едно е сигурно –

няма по-весела игра и по носещи настроение идеи от тези, които си позволяваме за ноктите си през топлите месеци.

Независимо дали става дума за флорални цветове или за палитра от пастелни, лакът за нокти е един от най-лесните начини да се докоснете до модните съвети и дори задочно да освежите гардероба си, защото

понякога точно от ръцете идва и вдъхновението за дрехите в гардероба.

През пролетта преобладаващи са, разбира се, ярките цветове. Но какви са в конкретика пролетните тенденции в маникюра за следващите седмици на 2023 г., опитахме да съберем за вас.

Нокти ала гланц за устни

Безусловно най-големият тренд въобще в модата, в последно време, е грижата за кожата и естетиката на ефекта „чисто момиче“. Това няма как да подмине маникюра, като тук тенденциите се оприличават на „ванилов“ или „нокти ала гланц за устни“, по думите на експертите. Говорим за

прозрачни, неутрални тонове, които добавят цвят, но едновременно позволяват да се види и естествения нокът под него.

Ако изберете това, за вас късите и добре поддържани нокти са на преден план. Според козметиците това е плавно завръщане на съвсем естествено изглеждащите нокти.

Украшения върху ноктите

В момента абсолютен хит е триизмерното изкуство на маникюра и украшенията, като все по-предпочитани стават бижутата за нокти. Става дума за

добавянето на пиърсинги или верижки.

В действителност тази идея е най-приложима при по-дълги нокти.
Кадифените нокти, или ноктите тип „котешко око“ са също част от тази визия, която става все по-популярна. А ако трябва да избирате между цветове, заложете на по-светлите – идеални са за лятото и ще придадат допълнителен стил на маникюра.

Монохромни цветове

Ето нещо съвсем приложимо и в домашни условия. Монохромните нокти са

подходящи за хора, които не са толкова уверени в изкуството на маникюра,

което ги прави все по-предпочитани като тренд.

Не забравяйте обаче задължително да прибавите база и топ лак, за да увеличите дълготрайността на ефекта.

Зелен маникюр

Може и за някои да звучи неочаквано, но зеленото ще бъде сред хитовите цветове този сезон. Според козметиците, той е достатъчно универсален, за да подхожда на клиенти с различни темпераменти, от по-екстровертни, до по-земни натури.

Разбира се,

зеленият цвят няма как да не заинтригува с ефекта си именно през пролетта и лятото,

когато сякаш е в съзвучие с всичко навън – зелена трева, буйни дървета и разцъфнали цветя – така че определено можем да очакваме увеличаване на зелените маникюри през следващите месеци.

Ако трябва да бъдем по-конкретни в нюансите, говорим за смарагдово зелено, градинско зелено, ярко зелено и горско зелено – ключови за този сезон.

Актуално

Избрано за вас