Гримът на пролет 2023 – бели сенки за очи и стратегически блясък

Гримът на пролет 2023 – бели сенки за очи и стратегически блясък

Сподели

Ако вече сте направили пролетно презареждане на гардероба си, не забравяйте, че е и чантата ви с гримове има нужда от освежаване за топлите месеци. Наближаващото с меки стъпки лято изисква обмен на грижите за косата, ноктите и кожата, но

за много от дамите най-вълнуващо си остава забавлението и релакса от грима

Представяме ви няколко тенденции, с които може да преобразите лицето си. Струва си да ги видите, защото някои от тях може и да ви изненадат със смелия подход. Това споделят и професионалните гримьори, за които вече не е тайна, че

следят повечето новости от приложения като TikTok,

например.

Без съмнение, сред водещите теми следващите месеци в грима, ще бъдат сияйният руж, по-лекият, дори незабележим фон дьо тен, и белите нюанси сенки. Това определено е промяна от миналия сезон, когато водещите цветове бяха розовите и оранжевите.

Но кои са в конкретика стиловете, на които да обърнете по-специално внимание?

Смесен руж

В последно време ружът стана водещ. Тенденцията тук е в жонглирането с многобройни нюанси, което е намигване към 80-те. Точно тогава модата повелява да заложим на цветовете на дъгата за очите и бузите. Така, че не се колебайте да смесите два или повече нюанса.

Пастели навсякъде

Пастелните цветове в грима за пролетта са абсолютния хит. Дори отделните брандове вече са предвидили тази повсеместна мода. Водещото, което ще откриете в предлаганите палитри за разкрасяване, е изцяло в тази посока. Съчетанието на пастелни цветове е лесно и неограничено.

Ярки очни линии

Свидетели сме на възраждането на очертаването с бял молив: техниката, която, според гримьорите ще се запази дълго. Това е фин, озаряващ начин за уголемяване на окото. Ако обаче търсите по-неутрален ефект, използвайте кремообразна или оцветена в цвета на кожата ви очна линия.

Фино скулптуриране

Финото оформяне на контурите става все по-популярно. Идеята тук е да не се правят огромни ивици по лицето. Просто контурирайте преди всякаква основа, разнесете плавно консистенцията и след това нанесете основата.

Бели сенки за очи

Tенденцията за бели сенки за очи се засилва през пролетта. Тя придава острота на грима и е идеална за хора, които не искат да изглеждат като типични „чисти момичета. Вземете бели сенки върху плоска четка за сенки за очи. Нанесете цвета върху клепача, след което вземете пухкава четка за смесване и го разнесете до външните краища на окото. Oттук нататък е лесно да се надгради цветът или дори да се добави контрастен нюанс, за да изпъкне окото.

Актуално

Избрано за вас