Арестуваха Шон „Диди“ Кумс за сексуално посегателство

Снимка: Getty Images

Арестуваха Шон „Диди“ Кумс за сексуално посегателство

Снимка: Getty Images
Сподели

Американският рапър Шон „Диди“ Кумс беше арестуван от полицията в Манхатън след подадени жалби за сексуално посегателство. Това съобщиха световните осведомителни агенции. Срещу него вече са повдигнати федерални обвинения в Ню Йорк, съобщи адвокатът.

Подробности за обвиненията не бяха обявени веднага от прокуратурата. Адвокатът на Кумс – Марк Агнифило, направи изявление, в което се казва: „Разочаровани сме от решението на прокуратурата на САЩ да обвини Кумс. Според нас това е несправедливо“. Той добави, че рапърът е пристигнал доброволно в Ню Йорк миналата седмица в очакване на повдигането на обвинения.

„Той не е идеален човек, но не е престъпник“, каза още Агнифило.

Срещу 54-годишния Кумс са отправени няколко обвинения в сексуално посегателство. Миналата седмица певицата Доун Ричард подаде иск в Ню Йорк, в който обвинява музикалния изпълнител в

сексуално посегателство, побой, трафик на хора с цел сексуална експлоатация,

полова дискриминация и измама. Кумс отрича обвиненията, пише БТА.

Този месец Кумс беше осъден да плати 100 млн. долара по друго дело за сексуално посегателство на Дерик Лий Смит. Той обвинява рапъра, че го е дрогирал и сексуално посегнал на парти преди почти 30 години. Адвокатът на Кумс каза, че изпълнителят ще подаде молба за отхвърляне на решението.

През 2023 г. американската R&B певица Касандра Вентура (Каси) съди Кумс, обвинявайки го във физическо насилие, сексуален тормоз и изнасилване по време на тяхната 10-годишна професионална и романтична връзка. През ноември 2023 г. двамата постигнаха споразумение.

Освен че е изключително популярен изпълнител, „Диди“ е и един от най-влиятелните продуценти и бизнесмени в хип-хопа.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас