Гръцката певица Маринела колабира по време на концерт

Гръцката певица Маринела колабира по време на концерт

Сподели

Популярната гръцка певица Маринела, известна със своя впечатляващ вокален диапазон, е в критично състояние в болница в Атина. Това съобщиха от лечебното заведение. Това се случва ден след като тя колабира на сцената по време на концерт в древния театър „Ирод Атик“, предават Асошиейтед прес и БТА.

86-годишната изпълнителка е получила инсулт и се лекува в интензивното отделение за мозъчен кръвоизлив. Маринела изпълнявала третата си песен по време на концерта в сряда вечерта в древния римски театър в подножието на Акропола, когато загубила равновесие и припадна. Останалата част от концерта, в който трябваше да участва и гръцкият певец Антонис Ремос, била отменена.

Снимка: Facebook/Marinella

Известно име за поколения гърци, Маринела продължава да има завладяващо сценично присъствие до 80-те си години в кариера, която

продължава повече от шест десетилетия.

Родена като Кириаки Пападопулу в северния гръцки град Солун през май 1938 г., тя приема артистичното си име в началото на 50-те години на миналия век. Първото ѝ публично участие е на около четири или пет години, когато изпява песен на австрийския композитор Франц Шуберт в детска радио програма. Това разказа тя в интервю, публикувано в гръцкото издание „Лифо“ през юни.

Като тийнейджър тя започва да играе в музикална театрална трупа и получава първата си роля като певица. Маринела била първата изпълнителка, която представила Гърция на конкурса за песен на Евровизия през 1974 г.в Брайтън, Англия, който беше спечелен от АББА с песента „Ватерло“.

В началото на кариерата си Маринела се отклонява от традиционния стил на гръцките фолклорни певци, които пеят седнали. Вместо това тя избира по-динамичен начин на изпълнение, като се движи по сцената и използва ръцете си за изразителност. Така с тази своя уникалност и голямо сърце, тя печели любовта на милиони слушатели.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас