Какво са работили Брад Пит, Джони Деп и Анджелина Джоли преди да станат известни?

Снимки: Getty Images

Какво са работили Брад Пит, Джони Деп и Анджелина Джоли преди да станат известни?

Снимки: Getty Images
Сподели

Холивудските актьори, които са се прославили на големия или малкия екран като например Брад Пит, Джони Деп и Анджелина Джоли, невинаги са били известни и успешни. Е, освен ако не са били детски звезди. Но тези, които са се сдобили с актьорска слава в зряла възраст – през 20-те и 30-те си години, а понякога и по-късно – е трябвало да намерят начин да плащат сметките и да изкарват прехраната си преди блясъкът и славата да ги застигнат.

Много от тях е трябвало да продължат да търсят начин да се трудят и да оцеляват дори когато са започнали да получават нископлатени, предсказуеми и незапомнящи се участия в развлекателната индустрия. Този списък е посветен на тези работни места. В следващите редове ще разгледаме живота на актьорите преди славата. По-конкретно ще разкрием какво са правили пет звезди, за да свържат двата края преди да получат възможност за големия си пробив в Лос Анджелис, Ню Йорк и отвъд.

5. Брад Пит

Преди Брад Пит да се прочуе в „Телма и Луиз“ и в редица други емблематични роли на екрана той е бил талисман на пилешки ресторант. Чакайте, какво? Правилно ли прочетохте? Правилно ли го написахме? Наистина! Докато Пит е бил млад мъж, който отчаяно се е опитвал да се пребори с лабиринта на холивудските прослушвания и кастинги, той все пак е трябвало да плаща сметките си и да се храни. Затова се насочва към заведение за бързо хранене. И въпреки че работата беше малко неудобна, тя му даде това, от което се нуждаеше: заплата и време да упражнява репликите си.

За Пит работата е толкова глупава, колкото наистина звучи – да си талисман. Той работи за франчайзи на El Pollo Loco в района на Лос Анджелис и се преоблича като пиле, за да накара хората да се вълнуват от храната им. El Pollo Loco е навсякъде из Лос Анджелис, така че не е чудно, че Пит е успял да си намери работа там.

4. Джони Деп

Преди да достигне световна слава и признание в „Едуард Ножиците“, „Карибски пирати“ и още милиони филми Джони Деп е неизвестен телемаркетолог. По време на израстването си в Кентъки той има много странни и забравени професии. Скоро след това се премества в Холивуд, за да се опита да пробие. Но най-странната му работа е като представител по телемаркетинг на компания за писалки. В тази работа той трябвало да се опитва да продава специални химикалки на непознати по телефона. Имало само два проблема: Джони бил абсолютно ужасен на тази позиция и се чувствал виновен, че принуждава хората да се включат в нещо, което според него е измама.

„Продавах химикалки по телефона“, спомня си веднъж в интервю години по-късно за тази работа преди славата. „Но красотата на тази работа беше, че трябваше да се обаждаш на непознати хора и да казваш:

„Здравей, как си? Измисляш си име, например: „Здравейте, това е Едуард Куотърмейн от Калифорния. Имаш право да получиш този дядовски часовник или пътуване до Таити“.

Обещавате им всички тези неща, ако си купят един брой химикалки. Беше просто ужасно. „Ужасно, наистина – но също така работеше в полза на Джони. Тъй като си измислял имена и истории, като например, че е Едуард от Калифорния, актьорът се упражнявал да мисли бързо на място и да създава фалшиви разкази, случайни истории на героите и всякакви идеи за измислената си „самоличност“.

Няма съмнение, че всичко това му е помогнало, когато дошъл моментът режисьорът да каже „Action!“. На тази позиция Деп успял да направи само една продажба и бил изключително смутен и засрамен от нея. Веднага след това помолил клиента да се откаже от сделката и да се оттегли от покупката на химикалка.

3. Анджелина Джоли

Когато Анджелина Джоли била млада, тя е мечтаела да бъде нещо повече от всичко друго на света. Точно така. Искала е да бъде… погребален директор. Чакайте, какво?! Световноизвестната актриса и активистка за правата на човека всъщност започва да изпитва най-дълбоката си съпричастност заради една злощастна погребална ситуация, която преживява като млада. Когато умира любимият ѝ дядо, Анджелина и семейството ѝ са много разстроени от начина, по който е извършено погребението. Те смятат, че паметта му не е била почетена по начина, по който са се надявали. Останали са недоволни и от погребалната индустрия като цяло. И така, тя бързо се впуснала в действие с мисълта да направи всичко по различен начин.

През 2011 г. в интервю с Боб Саймън за предаването „60 минути“ актрисата споделя колко странна изглежда сега мисълта, че е искала да стане погребален агент. „Звучи като нещо много ексцентрично и мрачно“, казва тя на Саймън. И все пак несполучливото погребение на дядо ѝ я приковава за дълго, дълго време. „Бях много разстроена от погребението му“, спомня си още тя в интервюто. Анджелина обикаляла и питала членовете на семейството дали може да получи средства, за да започне погребален бизнес и да промени изцяло начина, по който се подхожда към смъртта в съвременната епоха. „Ако актьорството не се беше получило, това щеше да бъде моят резервен вариант“, заключава тя пред Саймън.

2. Дани Де Вито

Той може да е любим актьор и в по-зряла възраст да е имал много емблематични роли в милиони различни филми и телевизионни предавания, но една от първите му кариери е била като фризьор в морга. През декември 2022 г. Де Вито се появява в подкаста „Винаги слънчево“ заедно с няколко свои колеги от актьорския състав на „Винаги слънчево във Филаделфия“. По време на разговора в предаването той непринудено си спомня как е работил като фризьор на мъртви жени преди да навлезе в света на славата и богатството.

По онова време Де Вито има виждане за красота и известно обучение по фризьорство. Едно нещо води до друго и един ден негов клиент, който се занимавал с фризьорство, починал. Семейството отдавна харесвало начина, по който подстригва косата ѝ. Затова попитали Де Вито дали не би могъл да оформи прическата ѝ за погребението и отвъдния живот. Той се съгласил да го направи от любов и уважение към покойната си клиентка. След това обаче и други клиенти на фризьорския салон чули за това и започнали да питат дали може да прави повече. „В резултат на това, направих няколко“, обяснява Де Вито.

1. Джим Кери

Много е трудно да си представим Джим Кери да прави нещо друго, освен да играе. Вече десетилетия наред комикът и филмова звезда разсмива света. Той е невероятен артист, който се посвещава изцяло на всяка роля и умее да прави гласове, лица, имитации и други – с перфектен комедиен синхрон. Но макар че Кери винаги е бил забавен, дори като малко момче, израснало в Торонто и околностите му през 60-те и 70-те години на миналия век, той не винаги е бил на бързата писта към славата.

През 1978 г., едва 16-годишен Кери е принуден да напусне училище, за да помогне на бедното си семейство да се издържа. Започва да търси сам начин да изкарва пари и в един момент актьорът от „Лъжльото“ живее в палатка. Точно така – човекът, който стои зад „Маската“, „Айс Вентура“ и още милион други забавни заглавия, прекарва ден след ден в чистене на тоалетни, мивки и писоари повече от две години от живота си. Едновременно с това обаче той усъвършенства стендъп актьорската си игра. През 1979 г. започва да играе комедия в клубове в района на Торонто. В края на 1980 г. най-накрая успява да си изкарва достатъчно добре прехраната с тази дейност, за да може да напусне работата си като чистач.

пит, пит

Актуално

Избрано за вас