Стотици запяха „Paroles, Paroles“ пред имението на Ален Делон

Снимка: GTRES

Стотици запяха „Paroles, Paroles“ пред имението на Ален Делон

Снимка: GTRES
Сподели

Стотици се събраха пред портите на имението на Ален Делон в Души-Монкорбон, Централна Франция, за да отдадат последна почит и да изпратят легендарния актьор в последния му път. Погребението започна преди минути и се провежда в тесен семеен кръг, с участието на близки роднини и приятели.

Полицията е блокирала пътищата в близост до имението, а въздушното пространство над него е затворено за целия уикенд.

Сред гостите, според източници, близки до АФП, се очаква да присъстват Розали ван Бримен, бивша съпруга на актьора и майка на Анушка и Ален-Фабиен, както и актрисите Никол Калфан, Мюриел Робин и Жералдин Данон, която е кръстница на актьора. Вестник „Parisien“ съобщава, че Пол Белмондо, син на друг велик френски актьор Жан-Пол Белмондо, също е поканен, предаде по-рано БТА.

Мобилните телефони ще бъдат иззети от всички присъстващи на погребението по съображения за конфиденциалност. По искане на семейството префектурата е забранила прелитанията над имота за целия уикенд.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, е заявил, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

Въпреки че точните място и час на церемонията не бяха официално обявени, френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че погребението ще се състои в 17:00 ч. местно време в Души-Монкорбон, село в Централна Франция, където Делон прекара последните си години. След началото на церемонията, неговите най-големи фенове изпяха в един глас „Paroles, paroles“. В този момент започна да вали дъжд точно в края на песента. Мнозина приеха това като знак, че

Ален Делон ги е чул и по този начин им е благодарил, казвайки „чао“ за последно.

Актьорът е пожелал скромно погребение близо до кучетата си в имота си в Души, без национално възпоменателно събитие.

Снимка: GUILLAUME SOUVANT / AFP
Погребението в частен имот е прецедент за Франция,

затова е било изискано специално разрешение от префектурата, информира АФП.

Възможността за литургия в местната църква е била обсъждана, но според кметството децата на актьора не са избрали този вариант. Въпреки това, през септември може да бъде организирана публична служба в чест на Ален Делон.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас