Портал към мултивселената на Aniventure comic con

Снимка: comiccon.bg

Портал към мултивселената на Aniventure comic con

Снимка: comiccon.bg
Сподели

Отваряме портала към мултивселената на Aniventure comic con. Най-голямото събитие за поп култура – за любителите на аниме, косплей, комикси, гейминг и още много се завръща в София на 6-ти и 7ми юли с нови гости и вълнуващи атракции. Вече са известни голяма част от

имената, с които феновете ще се срещнат през този приключенски уикенд.

Поканени са много професионалисти в сферата на киното, изобразителното изкуство и науката, които ще разкажат на хилядите посетители как любимите им супергерои оживяват, както в комиксите, така и на кино екрана. В тази статия ще ви разкажем малко повече за гостите на фестивала и техния професионален път.

Кевин Андерсън – майстор на фантастичния разказ
Снимка: Aniventure Comic Con

От пясъците на Аракис до Интер Експо център, в София гостува един от хората, възродили и превърнали фантастичната поредица „Дюн“ в световен феномен. Кевин Андерсън е автор на

15 книги, които проследяват предисторията на фентъзи поредицата от 1965г.

Преди да осъществи мечтата си да бъде писател, той е работил на много интересни места – в ресторанти и във ферма за лабораторни плъхове, например. Писал е в много и различни жанрове, но фантастиката винаги е била негова страст. С историите за пясъчната планета, той продължава делото на писателя Франк Хърбърт, от когото съвременните автори черпят опит и вдъхновение. Творбите на Андерсън имат

над 23 милиона отпечатани копия на 31 езика по целия свят.

Поредицата „Dune“ доби популярност след две филмови адаптации, с участието на Тимъти Шаламе и Зендая, които покориха световния боксофис.

Снимка: Warner Bros.

„Исках усещането в тези книги да е като в епично фентъзи с крале, кралици, херцози и придворна политика.

Има смисъл в науката, трябва да има смисъл и политиката.“,

казва авторът относно социалните послания на неговите произведения. Заедно със съпругата си Ребека, авторът е работил и по редица проекти на „Междузвездни войни“. Писал е романи и за Супермен и Батман.

Рос Маркуанд- герой и злодей
Снимка: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images

Рос Маркуанд също ще бъде сред гостите на Adventure comic con през юли. Актьорът е известен с ролята си на Арън в хитовия апокалиптичен сериал „Живите мъртви“ и като един от популярните злодеи от вселената на Marvel – Red Skull, които феновете познават от  „Отмъстителите: Война без край“ през 2018 г. и „Отмъстителите: Краят“ през 2019 г.

„При Marvel нещата са доста елементарни – приеми предложението и се наслаждавай на пътуването“,

казва топ пред Vulture. Маркуанд  е и разпознаваем глас от големия и малкия екран. Той озвучава  Ултрон в „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ и „What if…”. Дава живот на различни герои в анимациите „Invincible“, „Family Guy“, „Robot Chicken“ и „American Dad“. 

Той умее да прави и много точни имитации на актьори като Брад Пит, Харисън Форд, Матю Макконъхи, Кевин Спейси и други. Неведнъж е демонстрирал това свое умение в различни телевизионни предавания.

Дан Фоглър– фантастичен на театралната сцена и на големия екран
Снимка:comiccon.bg

Актьорът Дан Фоглър също се присъединява към звездния екип. Той е познат най-вече с ролята си на Джейкъб Ковалски във филмите от поредицата „Фантастични животни“,  част от магьосническия свят  на авторката на „Хари Потър“ Д.К. Ролинг. Той играе и в апокалиптичния сериал „Живите мъртви” в образа на Люк.

Фоглър е и е гласът зад множество любими персонажи, сред които гъската Зенг от анимацията „Кунг фу панда“. Там си партнира с Джак Блек и Джеки Чан. Актьорът озвучава и героите в „Хортън!“ заедно със Стив Карел и Джим Кери. 

Дан има и силно присъствие на театралната сцена. За своя дебют на Бродуей като Уилям Барфи в пиесата „The 25th Annual Putnam County Spelling Bee“ печели награда „Тони“ за „Най-добър актьор в мюзикъл“ през 2015 година.

Мария Бакалова – българската следа в Холивуд 
Снимка: AP

На 6 юли феновете на българката, която бе номинирана за „Оскар“ през 2021 г. и мина по червения килим в Кан преди няколко седмици, ще имат възможност да се запознаят с нея на живо. Мария ще има специален панел на главна сцена. След него ще отдели време за всеки желаещ за снимка и автограф в специална зона в Зала 4.

Ще бъде спазено изричното ѝ желание, да няма допълнителен билет за нейния Meet & Greet.
Снимка: keycom.bg

Притежателите на ULTRA билети ще могат да се възползват с предимството да бъдат сред първите, които ще се срещнат с талантливата актриса. Мария Бакалова набра популярност покрай ролята си в „Борат 2“, а след това попадна и във вселената на Marvel, ставайки част от „Пазителите на Галактиката“ 3. Последният покорен връх е ролята ѝ на Ивана Тръмп във филма на Али Абаси – „Стажантът“. По време на панела на сцената ще отговори на всички въпроси на публиката за тези проекти.

Кристиян Дусе – рисуването като суперсила
Christian Duce/Facebook

Кристиан Дусе е испански комикс артист, създател на някои от най-забележителните илюстрации за DC Comics. Добива популярност с работата си по „Batman and the Outsiders“, „Justice League vs. Godzilla vs. Kong“ , „Detective Comics“ и различни серии на „The Flash“. Там той

с лекота  пресъздава динамиката и бързината, присъщи на този супергерой!
Снимка: Christian Duce/Facebook

Портфолиото му включва и отличителните творби за Mаrvel „Guardians of the Galaxy: Ozone Heroes“ и „Marvel’s Hero Project: Astonishing Austin“.

Той започва своята професионална кариера през 2005 г., когато изпраща първите си примерни страници на няколко малки издатели, докато най-сетне получава първия си проект,

който почти го отказва от рисуването.

За щастие, първите неуспешни опити не успяват да го разколебаят съвсем и през 2008г. прави дебюта си в света на комиксите с книга за Wildstorm – „IDES OF BLOOD“. Скоро след това той привлича вниманието на феновете и индустрията с уникалния си стил и способността си да пресъздаде емоции и действие във всяка негова творба като с лекота преминава през различните персонажи.

Bambi Lashes Design

Bambi Lashes Design е косплей артист от Ирландия, която обича да проектира и изгражда сложни образи–

колкото по-детайлни, толкова по-добре!

Освен в изработката на реалистични костюми, тя специализира в създаването на перуки, корсети и дори обувки, за да вдъхне живот на своите персонажи. Пише  наръчници и заснема видеоклипове с детайлни уроци, които онагледяват как стъпка по стъпка да пресъздадете моделите ѝ.

Снимка: comiccon.bg

Стартирайки своя път през 2014 година, Bambi Lashes Design вече е добре позната на международната косплей сцена, като отличията ѝ включват титлата официален представител на Ирландия в престижния конкурс Eurocosplay, както и „Най-добро шоу“ за 2022 г. в CRX Hime Cosplay Cup, Австралия.

Освен участник, Bambi е жури в редица събития и артист, който не спира да твори и споделя своя опит с публиката и феновете си, а това ще бъде първото ѝ посещение в България.

ERZA Cosplay
Снимка: Ezra Cosplay/Facebook

ERZA Cosplay е един от най-популярните и уважавани косплей артисти в света. Голямата и детайлна броня е нейният отличителен белег, а креативността и оригиналните ѝ дизайни я нареждат сред най-добрите Аrmor cosplayers на международно ниво. Работата ѝ в косплей общността за последните 20 години я отвежда в редица страни като съдия и организатор на множество състезания.

ERZA ще е част от международното жури на дългоочаквания косплей конкурс,

който тази година ще даде невероятната възможност на двама косплейъри да спечелят участие в „Pop Culture Hiroshima“ в Япония!

Thames Malerose
Снимка: Jotaro PHOTO Cosplay

Thames Malerose е третият косплей гост, който ще посети Aniventure Comic Con тази година. Роден е в Тайланд и има опит в косплея от 2006 година, а през 2024 г.  беше удостоен с наградата за

най-добър косплей инфлуенсър на Japan Expo Thailand,

което за пореден път потвърди неговото влияние и значимост в косплей общността! През годините Thames е в чужбина, демонстрирайки своите впечатляващи умения и креативност. Едно от най-значимите му постижения е спечелването на 3-то място на World Cosplay Summit 2022 в Нагоя, Япония, в съвместно участие с Jasper Z. Ангажира се и с това да подкрепя продукти и игри като модел, успешен е като стриймър в страницата си във Facebook. От скоро  изявява на музикалната сцена като басист на групата Malerose.

Актуално

Избрано за вас