Съпругата на Брус Уилис казва, че е „трудно да се разбере“ дали актьорът е наясно с болестта си

Фото кредит: Evan Agostini / Invision / Associated Press

Съпругата на Брус Уилис казва, че е „трудно да се разбере“ дали актьорът е наясно с болестта си

Фото кредит: Evan Agostini / Invision / Associated Press
Сподели

Ема Хеминг Уилис, съпругата на Брус Уилис, заяви, че е „трудно да се разбере“ дали той е напълно наясно със състоянието си – фронтотемпорална деменция, предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

Дъщеря му Румър Уилис съобщи профила си в Инстаграм по-рано тази година, че 68-годишният актьор, известен с ролите си в „Умирай трудно“ и „Шесто чувство“, е диагностициран с това заболяване, пише БТА.

В предаването „Тудей“ на Ен Би Си Ема Хеминг Уилис говори за състоянието на мъжа си. „Това, което научавам, е, че деменцията е тежко състояние. Тя е тежка за диагностицирания човек, но също така и за семейството. Не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито за нашите момичета… Когато се казва, че това е семейна болест, наистина е така“.

На въпрос дали съпругът ѝ знае какво се случва и дали той осъзнава какво е състоянието му, Ема Хеминг Уилис отговори: „Трудно е да се разбере, трудно е да се разбере“.

През март 2022 г. Румър Уилис сподели в Инстаграм, че баща ѝ е диагностициран с афазия – разстройство, което засяга комуникативните способности.

През 2023 г. тя актуализирана информация, като обясни, че е получил „по-конкретна“ диагноза – фронтотемпорална деменция. Тя е свързана с прогресивни нарушения в поведението или езиковите функции.

В публикацията за афазията от 2022 г. Румър също така разкрива, че Брус Уилис ще „прекрати кариерата, която означаваше толкова много за него“.

Актуално

Избрано за вас