Концертите на Тейлър Суифт предизвикаха земетресение

Концертите на Тейлър Суифт предизвикаха земетресение

Сподели

Концертите на Тейлър Суифт в Сиатъл са предизвикали сеизмична активност, равностойна на земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер.

Данните са записани по време на разпродадените концерти от турнето „Eras“ на Суифт в Lumen Field на 22 и 23 юли. Сеизмологът проф. Каплан-Ауербах заяви, че активността е била причинена от феновете на Суифт или от озвучителната система.

Концертите надминаха предишния рекорд в Сиатъл, известен като „Зверското земетресение“

През 2011 г. то е предизвикано от фенове на американския футбол, които празнували тъчдауна на Маршон Линч за Сиатъл Сийхоукс. Това се случило по време на мач срещу Ню Орлиънс Сейнтс.

Каплан-Ауербах, професор по геология в университета „Западен Вашингтон“, заяви пред CNN, че разликата между мача от NFL и последните концерти на Суифт е само 0,3, но „трусът е бил два пъти по-силен“ и „абсолютно двойно по-голям“.

„Взех данните от двете вечери на шоуто и бързо забелязах, че очевидно са еднакъв модел от сигнали“, каза тя. „Ако ги насложа един върху друг, те са почти идентични.“

Концертите в Сиатъл бяха изнесени пред общо 144 000 фенове в продължение на две нощи

Публикувайки в Instagram след това, Суифт написа: „Сиатъл, това беше един от най-любимите уикенди в живота. Благодаря ви за всичко. За всички аплодисменти, викове, скачане, танци, пеене с пълно гърло“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Известно е, че музикални концерти и преди са предизвиквали сеизмична активност. Като пример се дават Foo Fighters в Нова Зеландия през 2011 г.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас