Стара Загора ще бъде домакин на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“

Стара Загора ще бъде домакин на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“

Сподели

От 23 до 29 септември Стара Загора ще бъде домакин на 13-тото издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ 2023. Това съобщават на сайта на Държавен куклен театър Стара Загора, които са организатори на събитието.

Форумът ще бъде открит с премиера на най-новия спектакъл за възрастни на старозагорския куклен театър „Честен кръст“ от Робърт Аскинс с режисьор Цвети Пеняшки.

В конкурсната програма на фестивала са включени 15 спектакъла на български и чужди театри и театрални групи, пише БТА. Те ще борят за призове в отделните категории и за голямата награда – бронзовата статуетка „Пиеро” на скулптора Емил Иванов.

Програмата на фестивала предвижда и много съпътстващи прояви и събития. Сред тях са изложби, семинари, уъркшоп, анимационна панорама, представяне на книги и др.

Всички желаещи да проследят фестивала могат да се запознаят с цялата програма на специалния сайт на форума.

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро” е създаден през 2000г. по инициатива на Сдружение с нестопанска цел “ПИЕРО”. Той е една нова, неконвенционална Европейска сцена на куклено-театралното изкуство, заложила на вкуса към различни форми и нетипичното – театър за възрастни в кукления театър.

Актуално

Избрано за вас