Над 100 заплахи за убийство на Устата след неговия „Урок по история на Македония“

Над 100 заплахи за убийство на Устата след неговия „Урок по история на Македония“

Сподели

Над 100 заплахи за убийство е получил рапърът Иван Динев-Устата в социалните мрежи само за уикенд. Причина за отприщения гняв към него е парчето „Урок по история на Македония“, излязло едва преди пет дни. Аматьорското видео е снимано с телефон, а

текстът е написан за 2 часа след среща на Устата с учителя му по история

Фрази като  “това не е държава, а територия”, “македонският е български диалект” и „малка провинция с големи амбиции“ очеивдно са подействали съкрушително на патриотизма на съседите ни.

“Когато събрах фактите, които учителя ми изложи, и които аз съм чел, реших да направя един текст. Той не е е срещу, а по-скоро в защита на българската история.”, обясни пред NOVA Динев. “Много болно ми стана, че Северна Македония гледа на нас като окупатори, при положение, че ние сме воювали за тяхната свобода. Обиждат ни, унижават. ни. Това е недопустимо.”, каза още той.

Пеещият стендъп комик твърди, че не е търсил провокация

Просто е изказал своята позиция в рими, както повелява традицията на хип-хоп културата. Той призна, че не се страхува, но е шокиран от въображението на недоброжелателите си и ще подаде сигнал в полицията. “Получавам доста интересни начин, по които човек може да бъде наранен, за да умре. Заплахите са нещо нормално. Македонците и българите си приличаме страшно много. Проблемът за мен е, че трябва да има добросъседство. Те трябва да проумеят, че са залети от пропаганда.”, допълни още Динев.

 

Актуално

Избрано за вас