Емблеми на САЩ, Бразилия и Албания грейнаха в знамето ни (Галерия)

Емблеми на САЩ, Бразилия и Албания грейнаха в знамето ни (Галерия)

Сподели

Емблеми на Бразилия, САЩ и Албания грейнаха в цветовете на трикольора ни навръх вчерашния 3 март. От три години българското консулство в Торонто организира осветяването в бяло, зелено и червено на Ниагарския водопад от страната на Канада. Традицията беше спазена и вчера, за 145-ата годишнина от Освобождението на България. Но освен там, тази година трикольорът ни грейна и на много други места.

Във Вашингтон, освен че 3 март беше обявен с прокламация на кмета, за Ден на България, беше осветен и мостът Фредерик Дъглас. Той грееше в бяло, зелено и червено цяла нощ.

И виенското колело в Сиатъл грейна в цветовете на българския трибагреник. Инициативата се реализира със съдействието на почетния консул на България във Вашингтон Елка Рускова.

Емблематичната за града забележителност,

открита през юни 2012 година, е наемана като декор за редица представления, тъй като разполага с впечатляваща светлинна инсталация. Е, сега и българският трибагреник стана акцент в сиатълската забележителност.

Една от най-знаковите сгради в Чикаго, САЩ, също ще бъде осветена в цветовете на трибагреника ни. Това съобщи генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, цитиран от БТА.

Цветовете на българското знаме осветиха и антените на най-високата сграда в Чикаго – Уилис Тауър, която е третата по височина в Западното полукълбо. Уилис Тауър е построена през 1973г. и е висока 442.3 м. Сградата като държа рекорда за най-висока сграда в света 25 години.

Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро също беше осветена в цветовете на националния ни флаг навръх 3 март. От посолството ни там пуснаха и клипче, което може да гледате тук

За първа година бяха

осветени в цветовете на знамето ни и ключови сгради в Тирана.

В столицата на Албания, където има огромна българска общност, грейнаха в бяло, зелено и червено сградите на Университета и на Ректората.

А  ето и видео от Вашингтон:

Колко добре познаваме българските национални символи?

В поздрав за 3 март: 7 звезди разкриват защо са горди, че са българи

Актуално

Избрано за вас